Vind direct de beste Stukadoors uit de regio 

Bij ons wordt elke vakman gecontroleerd op kwaliteit en klantentevredenheid! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw project of lees vlug verder voor meer informatie over onze Stukadoors
Start projectaanvraag >
Gratis en vrijblijvend

Welke werkzaamheden doen Stukadoors?

Een stukadoor wordt ook wel een stucwerker of plakwerker genoemd en is een echte vakman. Hij houdt zich bezig met datgene wat in een woning direct opvalt, namelijk de wanden en het plafond. Hoe die zijn afgewerkt is bepalend voor het totaalplaatje, het is de basis van een stevige woning. Een stukadoor helpt bij het aanbrengen van het gewenste stucwerk.
Stukadoors offerte nodig?

Verschillende werkzaamheden

De belangrijkste keuze is welk stucwerk wordt gebruikt als afwerking van een woning. Ieder stucwerk heeft zijn eigen bepaalde eigenschappen die voor- en nadelen heeft. Op basis van deze eigenschappen en in combinatie met de kosten zal er een keuze gemaakt worden welk stucwerk er wordt gebruikt. Verder zijn er verschillende werkzaamheden die een stukadoor kan uitvoeren. Hieronder staat wat de belangrijkste klussen van een stukadoor zijn.

- Behangklaar/sausklaar maken
De naam zegt het al: nadat de muren met pleisterwerk behangklaar zijn gemaakt, kan aan de slag worden gegaan met behangen. De muur hoeft daarvoor niet super strak te zijn, zoals dat wel het geval is als de muur moet worden gesausd/geverfd. Het behangklaar maken van een muur is daarom ook wat goedkoper dan het sausklaar maken.

De regel is als volgt: hoe dunner het behang, hoe strakker de muur afgewerkt moet worden. Dus als het behang dat wordt aangebracht heel dun is, zal de prijs van het behangklaar maken hoger uitvallen omdat de muur heel strak moet worden gestukt.

Sausklaar maken betekent dat de muren en/of het plafond zeer egaal en zonder ongelijkheden wordt gemaakt, zodat het daarna direct afgewerkt kan worden met sauswerk. Bij het sausklaar maken worden de wanden voorzien van een filmlaag tot maximaal 3 millimeter.

Hoewel stucwerk normaal als afwerking geldt, is het saus- en behangklaar dat niet. Het kan eerder gezien worden als voorwerk of een tussenstop. Na deze stap zijn de muren pas klaar om echt afgewerkt te worden met de gewenste verf of het behang naar keuze. Het doel is om de muren zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat de vervolgstappen het beste resultaat geven.

- Lijstwerk of pleisterwerk
Lijsten en ornamenten geven sfeer aan elke woning, of het nu gaat om een oud stadspand of een nieuwbouwwoning. Een woning krijgt ook meer warmte en karakter door mooi lijstwerk en het zorgt dat een huis optisch groter lijkt. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Er is lijstwerk voor elk interieur en in iedere stijl.

Pleisterwerk bestaat uit een dunne laag specie of mortel van kalk, cement en gips gemengd met zand. Deze mis wordt vlak op een muur, gewelf of plafond aangebracht. Pleisterwerk is vaak een gladde wand- en plafondafwerking zonder naden die geschikt is als ondergrond om te behangen of te sauzen. Pleisterwerk wordt vaak gebruikt voor vlakke lagen op binnenmuren en gevels. Doordat het product niet egaal opdroogt, is (bijna) altijd een nabehandeling vereist.

Soms kan het zijn dat de wanden eerst moeten worden uitgeraapt. Dat is een vakterm en betekent dat muren met vrij grove gaten eerst egaal moeten worden gemaakt. De muren worden uitgeraapt door mortel van meer dan een halve centimeter dik aan te brengen, zodat de ondergrond weer egaal is. Vervolgens wordt de ondergrond gelijmd. De lijm is een voorstrijk, die zorgt voor een goede hechting van de gipspleister. Als de voorstrijk is opgedroogd, kan de muur of het plafond worden afgewerkt als glad pleisterwerk. Als laatste moet het geheel nog voorzien worden van een texlaag. Dit kan zowel met de roller als met een spuitmachine gedaan worden.

Spackspuiten
Spackspuitwerk geeft een mooie maar goedkope afwerking voor muren en plafonds. Met een speciale machine wordt de spack zeer snel aangebracht op zowel muren en/of het plafond. Deze snelle manier van werken zorgt voor lage kosten per vierkante meter. Het staat dan ook wel bekend als de goedkoopste manier van stuken. Het is niet zelf uit te voeren, hiervoor zal een stukadoor met een spackspuitmachine langs moeten komen. De spack wordt doorgaans in twee lagen aangebracht.

De standaardkleur is wit, maar het is ook mogelijk om lichte natuurtinten te kiezen. Tevens is er keuze in de gewenste structuur, van grove tot fijne korrel. Het spuitwerk kan worden toegepast op verschillende ondergronden zoals beton, stucwerk en gibo blokken.

- Sierpleister
Naast spackspuiten is sierpleister wellicht de meest gekozen optie door de consument. Ook is dit erg populair onder de stukadoor. Onder sierpleister vallen bijvoorbeeld het bekende Spachtelputz, Granol en Rustiekputz. Dit zijn diverse structuren, maar ze zorgen allemaal voor direct resultaat. Er is dus geen verdere behandeling meer nodig. Na het aanbrengen van de sierpleister hoeft er zelfs niet meer geschilderd te worden, omdat het in allerlei gewenste kleuren verkrijgbaar is.

Een sierpleister is stucwerk die een structuur achterlaat op de muren. De granietkorrels die in het stucwerk zijn verwerkt zorgen er voor dat er een mooie structuur op de wanden te zien is. Omdat de korrels zo hard zijn, is de sierpleister krasbestendig en eigenlijk niet te beschadigen.

Naast de bovenstaande soorten stucwerk zijn er zeker nog meerdere soorten op de markt. De andere opties zijn vaak geschikt voor de badkamers of hebben een luxere uitstraling. Een paar voorbeelden zijn beton cire, microcement en leemstuc.

- Schuurwerk
Schuurwerk is een traditionele eindafwerking die toe te passen is in elk interieur. Schuurwerk kan zowel op wanden als plafonds worden toegepast. Het wordt gemaakt van gips waaraan zilverzand en kalk is toegevoegd. Met een spons worden er in de natte mortel overlappende cirkelvormen gedraaid, waarbij een fijn gestructureerd en traditioneel plafond ontstaat. Het schuurwerk aan het plafond hoeft niet meer afgewerkt te worden. Schuurwerk aan de wand kan nog geverfd worden ter afwerking.

Vraag direct een offerte aan en kom in contact met de beste Stukadoors

Zoekt u geschikte vakman voor Stukadoorswerkzaamheden? Schakel dan direct een vakman uit de regio in voor een gecontroleerd bedrijf met een hoge klantentevredenheid en aantoonbare werkervaring. Aangesloten bedrijven moeten voldoen aan strengste eisen en daardoor bent u verzekerd van goed uitgevoerde werkzaamheden met een goede garantie.
Start projectaanvraag >
De beste Stukadoors voor u geselecteerd

Kies direct een gecontroleerde vakman

Neem direct contact op met een vakman welke voldoet aan een groot aantal strenge criteria.  Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen komen er bij ons niet op!

Kies voor een vakman uit de regio

24/7 beschikbaar
De beste vakmensen
Geschillencommissie
Controle op kwaliteit
24/7 beschikbaar

Vraag direct een offerte aan

Kies voor een gecontroleerde vakman! Start direct uw projectaanvraag en kom geheel vrijblijvend in contact met de beste vakmannen.
Start projectaanvraag >

Wat zeggen klanten over onze vakmensen?

 • "Het vinden van een betrouwbare dakdekker blijkt lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Op internet kom je de meest vervelende verhalen tegen over dakdekkers die hun vak niet verstaan. De reden dat wij een aanvraag hebben gedaan via deze website is de controle die wordt uitgevoerd voordat een bedrijf aanvragen ontvangt. Ons werd ook verteld dat bij eventuele klachten die niet worden verholpen een geschillencommissie uitkomst biedt. Om deze reden hebben wij een aanvraag gedaan en zijn we in contact gekomen met een gerenommeerd bedrijf uit Rotterdam. Voor een goede prijs is ons complete dak vervangen en wordt er jaarlijks een gratis dakinspectie uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen beginnende lekkages zijn"

  Harm - Rotterdam - Hoek van Holland
  Meer informatie
 • "Wij zijn zeer te spreken over deze werkwijze. Zonder enig verstand te hebben van bestratingen zijn we via Vakman uit de regio aan een geschikte stratenmaker gekomen. De eerste informatie hebben we via de website gevonden waarna we een aanvraag hebben gedaan en zijn gekoppeld aan een bedrijf die precies aan onze wensen voldeed. Het straatwerk van onze oprit ligt er fantastisch in en we hebben een stuk minder betaald dan ons door een andere stratenmaker werd aangeboden."

  Natasha - Eindhoven - Strijp-S
  Contact opnemen
 • "Wij hadden dringend een loodgieter nodig voor een lekkage in onze keuken. We konden het lek zelf niet vinden en zijn op advies van onze buurvrouw op deze website uitgekomen. De loodgieter welke ons in eerste instantie had benaderd kon niet binnen één dag aanwezig zijn en heeft ons gewezen op het noodnummer waar alleen loodgieters opnamen welke beschikbaar zijn voor spoeddiensten. Zodoende zijn we uitgekomen bij een vriendelijke jongeman welke binnen één uur bij ons was en de lekkage heeft verholpen."

  Patrick - Utrecht - Lunetten-Zuid
  Contact opnemen

Vind direct de beste Stukadoors voor uw klus

Uitsluitend gecontroleerde Stukadoors
1Omschrijving opdracht
2Ontvang offerte
 • Hoe meer informatie we hebben hoe beter we de aanvraag kunnen verwerken.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 16 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  Gratis en vrijblijvend
  Daarom kiezen mensen voor een vakman uit de regio

  Onze zekerheden

  Uitsluitende gecontroleerde vakmensen

  Alle aangesloten bedrijven en vakmannen op onze websites worden vooraf gecontroleerd op klantentevredenheid, stabiliteit en ervaring. Op deze manier proberen we klachtendossiers te voorkomen. Mochten deze onverhoopt toch voorkomen dan biedt onze geschillencommissie een oplossing.

  De beste kwaliteit materialen

  Voor de beste kwaliteit werkzaamheden wordt er van onze vakmannen geëist dat ze uitsluitend gebruik maken van A-kwaliteit materialen en gereedschappen. Alleen op deze manier kan er met een gerust gevoel een ruime garantie worden gegeven op de werkzaamheden.

  Onafhankelijk geschillencommissie

  Aangesloten vakmannen en bedrijven worden getoetst op een aantal strenge criteria waardoor wij zeker weten dat we met een vakman te maken hebben. Natuurlijk komt het wel eens voor dat er beroep wordt gedaan op de garantie. Het oplossen van deze garanties zijn een eis voor onze aangesloten partners. Komt u er samen niet uit met de vakman dan hebben wij een onafhankelijke geschillencommissie welke bemiddeld en ervoor zorgt dat er een eerlijke oplossing komt.

  Altijd een vakman in uw regio

  Ons uniek netwerk aan vakmannen is opgebouwd door een uitgebreide samenwerking tussen online kennis en deskundige vakmensen. Het netwerk is regionaal uitgebreid door verschillende vakmensen met elkaar in contact te brengen. Op die manier komen we er achter of we te maken hebben met deskundige bedrijven.

  De weg naar een professionele oplossing

  Beschrijf het project

  Beschrijf zo uitgebreid mogelijk waar je naar opzoek bent en wij maken selecteren een aantal gecontroleerde vakmannen welke direct zichtbaar zijn.

  Kom vrijblijvend in contact met vakman

  Afhankelijk van je eigen wensen is het mogelijk om direct in contact te komen met de door jou gekozen vakman. Ook is het mogelijk om de aanvraag naar meerdere vakmannen te sturen.

  Kijk terug op een succesvol resultaat

  Omdat op onze dienstverlening streng wordt toegezien op een hoge klantentevredenheid en kwaliteit eindigen 99% van onze projecten in een tevreden klant.
  Overal beschikbaar in Nederland

  Er is altijd een vakman in jouw regio

  Zuid-Holland

  Hazerswoude-Dorp
  Capelle aan den IJssel
  Delft
  Dordrecht
  Gouda
  Den Haag
  Hendrik-Ido-Ambacht
  Hillegom
  Oud-Beijerland
  Katwijk aan zee
  Krimpen aan den IJssel
  Bergenschenhoek
  Berkel en Rodenrijs
  Leiden
  Leiderdorp
  Leidschendam
  Voorburg
  Lisse
  Maassluis
  Nieuwkoop
  Spijkenisse
  Noordwijk
  Oegstgeest
  Papendrecht
  Pijacker
  Ridderkerk
  Rotterdam
  Rijswijk
  Hoogvliet
  Schiedam
  Sliedrecht
  Vlaardingen
  Voorschoten
  Waddinxveen
  Wassenaar
  's-Gravenzande
  Naaldwijk
  Zoetermeer
  Zwijndrecht

  Noord-Holland

  Amstelveen
  Amsterdam
  Bergen
  Blaricum
  Bloemendaal
  Castricum
  Diemen
  Volendam
  Enkhuizen
  Bussum
  Haarlem
  Hoofddorp
  Nieuwe-Vennep
  Heemskerk
  Heemstede
  Heerhugowaard
  Heiloo
  Den Helder
  Hilversum
  Hoorn
  Huizen
  Purmerend
  Uithoorn
  IJmuiden
  Weesp
  Assendelft
  Zaandam
  Zandvoort

  Noord-Brabant

  Bergen op Zoom
  Heesch
  Best
  Boxmeer
  Boxtel
  Cuijk
  Deurne
  Dongen
  Eindhoven
  Etten-Leur
  Raamsdonksveer
  Geldrop
  Gemert
  Rijen
  Goirle
  Rosmalen
  's Hertogenbosch
  Drunen
  Heusden
  Vlijmen
  Kaatsheuvel
  Schijndel
  Sint-Oedenrode
  Veghel
  Nuenen
  Oirschot
  Oisterwijk
  Oosterhout
  Roosendaal
  Sint-Michielsgestel
  Someren
  Berkel-Enschot
  Uden
  Valkenswaard
  Vught
  Waalwijk

  Gelderland

  Apeldoorn
  Beuningen
  Culemborg
  Doetinchem
  Duiven
  Ede
  Bennekom
  Epe
  Ermelo
  Harderwijk
  Huissen
  Nijkerk
  Nijmegen
  Elst
  Putten
  Velp
  Tiel
  Wageningen
  Wijchen
  Winterswijk
  Zaltbommel
  Zevenaar
  Zutphen

  Utrecht

  Amersfoort
  Bilthoven
  Spakenburg
  Bunschoten
  Houten
  IJsselstein
  Leusden
  Nieuwegein
  Rhenen
  Mijdrecht
  Soest
  Maarsen
  Utrecht
  Driebergen-Rijsenburg
  Veenendaal
  Leerdam
  Vianen
  Wijk bij Duurstede
  Woerden
  Zeist

  Overijssel

  Borne
  Dalfsen
  Deventer
  Denekamp
  Enschede
  Glanerburg
  Haaksbergen
  Hardenberg
  Nijverdal
  Hengelo
  Kampen
  Losser
  Oldenzaal
  Raalte
  Rijssen
  Steenwijk
  Zwolle

  Limburg

  Brunssum
  Kerkrade
  Landgraaf
  Schaesberg
  Maastricht
  Roermond
  Geleen
  Sittard
  Blerick
  Tegelen
  Venlo
  Venray
  Weert

  Friesland

  Joure
  Harlingen
  Heerenveen
  Leeuwarden
  Dokkum
  Drachten
  Sneek
  Franeker
  Wolvega

  Groningen

  Groningen
  Delfzijl
  Haren
  Hoogezand
  Winschoten
  Stadskanaal
  Veendam

  Drenthe

  Emmen
  Klazienaveen
  Beilen
  Roden
  Zuidlaren

  Flevoland

  Almere
  Dronten
  Lelystad
  Emmeloord
  Urk
  Zeewolde

  Zeeland

  Goes
  Middelburg
  Zierikzee
  Terneuzen
  Vlissingen

  Waarom een Vakman uit de regio?

  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  24/7 zoekmogelijkheid

  Gecertificeerde vakmensen

  Bespaar zoektijd

  Ervaren vakmensen

  Hoge klantentevredenheid

  Kies voor kwaliteit

  Uitsluitend gecontroleerde vakmensen

  Alle vakmannen op ons platform worden vooraf en tijdens de samenwerking gecontroleerd op klantentevredenheid en de kwaliteit van hun werk. 

  Bedrijven worden voorgeselecteerd

  We ontvangen veel aanmeldingen van bedrijven welke we door verschillende redenen niet accepteren op onze websites. We werken alleen samen met de beste bedrijven!

  Kwaliteit boven prijs

  Om een goede kwaliteit te leveren is het nodig om te investeren in goed materiaal en goed opgeleid personeel. Hiertegenover staat natuurlijk een eerlijke vergoeding.

  Ben jij een vakman?

  Ontvang aanvragen van potentiële klanten welke opzoek zijn naar de beste vakmensen. Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen ontvangen van ons geen aanvragen!
  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  Klantenservice

  homepencilstarlicenseuserscalendar-fullsmileclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram