Vind direct de beste Stratenmakers uit de regio 

Bij ons wordt elke vakman gecontroleerd op kwaliteit en klantentevredenheid! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw project of lees vlug verder voor meer informatie over onze Stratenmakers
Start projectaanvraag >
Gratis en vrijblijvend

Welke werkzaamheden doen Stratenmakers?

Een stratenmaker legt straten, stoepen, pleinen of tuinen aan door middel van bestrating. Stratenmakers moeten beschikken over vakinhoudelijke kennis op het gebied van ondergronden, omdat die erg kunnen verschillen. Ook moet een stratenmaker kennis hebben over de uiteenlopende legpatronen. Niet alle tegels of klinkers worden namelijk op dezelfde manier gelegd.
Stratenmakers offerte nodig?

Hoe gaat een stratenmaker te werk?

De bestrating wordt door een stratenmaker meestal geplaatst op een zandbed. Door middel van een trilmachine wordt het zandbed eerst stevig gedicht. Als dit niet gebeurt, bestaat de kans dat de bestrating gaat verzakken.

Niet alle sierbestrating kan echter worden afgetrild. Sommige stenen hebben namelijk bepaalde eigenschappen uit esthetische oogmerk. Als men een terras wil aanleggen met een strakke uitstraling, kan dat worden gedaan door middel van tegels die speciaal zijn gemaakt om dat effect te bewerkstelligen. Dan zit er bijvoorbeeld geen schuine rand aan de steen of tegel. De tegels worden koud tegen elkaar gelegd voor een zo strak mogelijk effect. Als er vervolgens een trilplaat wordt gebruikt, kan het de stenen of tegels beschadigen. Ook kunnen stenen of tegels soms niet worden afgetrild vanwege de dikte. Het gaat dan om tegels van natuursteen met 3 centimeter dikte, of betonnen tegels van 4 a 5 centimeter dik.

Het is van belang dat een stratenmaker goed vlak kan werken. Als er hobbels ontstaan en de ondergrond niet helemaal vlak is gemaakt, ziet dat er niet mooi uit. Het kan er natuurlijk ook zorgen dat de straten niet veilig zijn doordat mensen over de uitstekende stukken vallen.

Vaak is een stratenmaker voor een aannemer of bestratingsbedrijf werkzaam. Ze werken aan openbare wegen of terreinen en voorzien deze van bestrating. Ook kan een stratenmaker voor particulieren of bedrijven tuinen en dergelijke bestraten. Het is creatief werk en een ambacht. Het resultaat is voor iedereen zichtbaar. Een bestrating die op een mooie en goede manier is aangelegd doet wat met de uitstraling en is dan ook in de meeste gevallen een echte aanwinst voor een tuin of ander soort omgeving.

Lichamelijk is het beroep wel zwaar. Ondanks dat de stratenmakers tegenwoordig gebruik kunnen maken van moderne machines of uitvindingen, worden veel werkzaamheden nog met de hand worden verricht.

Verschillende stratenmakerswerkzaamheden

De werkzaamheden van een stratenmaker zijn zeer divers en hij kan dan ook verschillende klussen uitvoeren. Hieronder staat een aantal van de belangrijkste werkzaamheden van een stratenmaker genoemd:

- Advies geven: Een stratenmaker kan met zijn kennis en vakkundigheid veel betekenen, bijvoorbeeld bij het aanleggen van een nieuwe tuin. De stratenmaker is een expert met inzicht die vaak zeer goed advies kan geven. Door wensen en ideeën te bespreken met een vakman komt de gehele bestrating er perfect bij te liggen.
- Voorbereiding: de voorbereidingen die stratenmakers treffen houden onder andere in: oude tuintegels verwijderen en afvoeren en het uitgraven van de tuin. Ook het opstellen van een plan van aanpak wordt in de voorbereiding getroffen.
- Bestratingen aanleggen: Vervolgens wordt de bestrating aangelegd. Dit kan gaan om een voortuin, achtertuin, een oprit of een terras. Er kan worden gekozen voor verschillende materialen en legpatronen. Dit bepaalt mede de prijs van de bestrating.
- Afwerking: Na het leggen van de bestrating wordt het afval en andere materialen opgeruimd en afgevoerd. De klus is dan afgerond.
text

Soorten bestrating en levensduur

Als de bestrating goed en vakkundig is aangelegd, kan deze lange tijd meegaan. Een goede stratenmaker weet precies hoe bestrating op de juiste manier aangebracht moet worden om problemen te voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat er voldoende zand onder de stenen ligt en dat het zand goed verdicht is. Als een van deze twee niet goed is uitgevoerd, wordt het eindresultaat niet zo mooi. Ook kan het zijn dat de bestrating na verloop van tijd gaat verzakken.

Daarnaast is het zo dat het soort gekozen bestrating invloed heeft op de aanlegmethode en alle voorbehandelingen. Bestrating van een oprit moet bijvoorbeeld heel goed gedicht worde. Anders kunnen er rijsporen ontstaan in de bestrating. Een andere belangrijk punt waarmee rekening gehouden moet worden is dat de bestrating snel water moeten kunnen afvoeren in de bodem. Het snel afvoeren van veel water in de bodem is alleen mogelijk als er voldoende zand is aangebracht onder de bestrating.

Sierbestrating is er in veel verschillende soorten en maten. De meeste sierbestrating kan in verschillende verbanden en patronen worden gelegd. Enkele verbanden zijn wildverband, molenvlak, hoekverband, blokverband, elleboogverband en halfsteensverband. Het halfsteensverband is een goed voorbeeld van een eenvoudig, maar zeer stevig legpatroon. Dit patroon is populair en wordt door stratenmakers dan ook veel gelegd. In iedere rij verspringen de stenen steeds met een halve steen. Dit patroon is eenvoudig te leggen, maar het springt er niet uit. Een wat opvallender patroon is bijvoorbeeld het elleboogverband. De stenen worden dan wisselend verticaal en horizontaal geplaatst, zodat het doet denken aan een ellenboog.

Voor al die verschillende patronen is wel de juiste steen vereist. Niet iedere steen of tegel kan in alle verbanden gelegd worden. Bij sierbestrating moet daarom eerst worden bekeken welke stenen gebruikt kunnen worden. Het is daarom altijd verstandig om een ervaren vakman in te schakelen. Bepaalde tegels of klinkers voor een oprit bijvoorbeeld niet zo geschikt. Voor een oprit is waarschijnlijk meer zand nodig dan moet het zand goed getrild worden.

Meer woongenot met mooi straatwerk

Het laten bestraten wordt tegenwoordig allang niet meer alleen uitgevoerd om praktische redenen. Zo is het bestraten van een tuin met mooie sierbestrating een aanvulling op het woongenot. Er zijn tegenwoordig veel soorten sierbestrating te verkrijgen en de prachtigste ontwerpen kunnen worden aangelegd. Het bestraten van een tuin is naast de praktische redenen dus ook aantrekkelijk vanwege het esthetische aspect.

Vraag direct een offerte aan en kom in contact met de beste Stratenmakers

Zoekt u geschikte vakman voor Stratenmakerswerkzaamheden? Schakel dan direct een vakman uit de regio in voor een gecontroleerd bedrijf met een hoge klantentevredenheid en aantoonbare werkervaring. Aangesloten bedrijven moeten voldoen aan strengste eisen en daardoor bent u verzekerd van goed uitgevoerde werkzaamheden met een goede garantie.
Start projectaanvraag >
De beste Stratenmakers voor u geselecteerd

Kies direct een gecontroleerde vakman

Neem direct contact op met een vakman welke voldoet aan een groot aantal strenge criteria.  Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen komen er bij ons niet op!

Kies voor een vakman uit de regio

24/7 beschikbaar
De beste vakmensen
Geschillencommissie
Controle op kwaliteit
24/7 beschikbaar

Vraag direct een offerte aan

Kies voor een gecontroleerde vakman! Start direct uw projectaanvraag en kom geheel vrijblijvend in contact met de beste vakmannen.
Start projectaanvraag >

Wat zeggen klanten over onze vakmensen?

 • "Het vinden van een betrouwbare dakdekker blijkt lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Op internet kom je de meest vervelende verhalen tegen over dakdekkers die hun vak niet verstaan. De reden dat wij een aanvraag hebben gedaan via deze website is de controle die wordt uitgevoerd voordat een bedrijf aanvragen ontvangt. Ons werd ook verteld dat bij eventuele klachten die niet worden verholpen een geschillencommissie uitkomst biedt. Om deze reden hebben wij een aanvraag gedaan en zijn we in contact gekomen met een gerenommeerd bedrijf uit Rotterdam. Voor een goede prijs is ons complete dak vervangen en wordt er jaarlijks een gratis dakinspectie uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen beginnende lekkages zijn"

  Harm - Rotterdam - Hoek van Holland
  Meer informatie
 • "Wij zijn zeer te spreken over deze werkwijze. Zonder enig verstand te hebben van bestratingen zijn we via Vakman uit de regio aan een geschikte stratenmaker gekomen. De eerste informatie hebben we via de website gevonden waarna we een aanvraag hebben gedaan en zijn gekoppeld aan een bedrijf die precies aan onze wensen voldeed. Het straatwerk van onze oprit ligt er fantastisch in en we hebben een stuk minder betaald dan ons door een andere stratenmaker werd aangeboden."

  Natasha - Eindhoven - Strijp-S
  Contact opnemen
 • "Wij hadden dringend een loodgieter nodig voor een lekkage in onze keuken. We konden het lek zelf niet vinden en zijn op advies van onze buurvrouw op deze website uitgekomen. De loodgieter welke ons in eerste instantie had benaderd kon niet binnen één dag aanwezig zijn en heeft ons gewezen op het noodnummer waar alleen loodgieters opnamen welke beschikbaar zijn voor spoeddiensten. Zodoende zijn we uitgekomen bij een vriendelijke jongeman welke binnen één uur bij ons was en de lekkage heeft verholpen."

  Patrick - Utrecht - Lunetten-Zuid
  Contact opnemen

Vind direct de beste Stratenmakers voor uw klus

Uitsluitend gecontroleerde Stratenmakers
1Omschrijving opdracht
2Ontvang offerte
 • Hoe meer informatie we hebben hoe beter we de aanvraag kunnen verwerken.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 16 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  Gratis en vrijblijvend
  Daarom kiezen mensen voor een vakman uit de regio

  Onze zekerheden

  Uitsluitende gecontroleerde vakmensen

  Alle aangesloten bedrijven en vakmannen op onze websites worden vooraf gecontroleerd op klantentevredenheid, stabiliteit en ervaring. Op deze manier proberen we klachtendossiers te voorkomen. Mochten deze onverhoopt toch voorkomen dan biedt onze geschillencommissie een oplossing.

  De beste kwaliteit materialen

  Voor de beste kwaliteit werkzaamheden wordt er van onze vakmannen geëist dat ze uitsluitend gebruik maken van A-kwaliteit materialen en gereedschappen. Alleen op deze manier kan er met een gerust gevoel een ruime garantie worden gegeven op de werkzaamheden.

  Onafhankelijk geschillencommissie

  Aangesloten vakmannen en bedrijven worden getoetst op een aantal strenge criteria waardoor wij zeker weten dat we met een vakman te maken hebben. Natuurlijk komt het wel eens voor dat er beroep wordt gedaan op de garantie. Het oplossen van deze garanties zijn een eis voor onze aangesloten partners. Komt u er samen niet uit met de vakman dan hebben wij een onafhankelijke geschillencommissie welke bemiddeld en ervoor zorgt dat er een eerlijke oplossing komt.

  Altijd een vakman in uw regio

  Ons uniek netwerk aan vakmannen is opgebouwd door een uitgebreide samenwerking tussen online kennis en deskundige vakmensen. Het netwerk is regionaal uitgebreid door verschillende vakmensen met elkaar in contact te brengen. Op die manier komen we er achter of we te maken hebben met deskundige bedrijven.

  De weg naar een professionele oplossing

  Beschrijf het project

  Beschrijf zo uitgebreid mogelijk waar je naar opzoek bent en wij maken selecteren een aantal gecontroleerde vakmannen welke direct zichtbaar zijn.

  Kom vrijblijvend in contact met vakman

  Afhankelijk van je eigen wensen is het mogelijk om direct in contact te komen met de door jou gekozen vakman. Ook is het mogelijk om de aanvraag naar meerdere vakmannen te sturen.

  Kijk terug op een succesvol resultaat

  Omdat op onze dienstverlening streng wordt toegezien op een hoge klantentevredenheid en kwaliteit eindigen 99% van onze projecten in een tevreden klant.
  Overal beschikbaar in Nederland

  Er is altijd een vakman in jouw regio

  Zuid-Holland

  Hazerswoude-Dorp
  Capelle aan den IJssel
  Delft
  Dordrecht
  Gouda
  Den Haag
  Hendrik-Ido-Ambacht
  Hillegom
  Oud-Beijerland
  Katwijk aan zee
  Krimpen aan den IJssel
  Bergenschenhoek
  Berkel en Rodenrijs
  Leiden
  Leiderdorp
  Leidschendam
  Voorburg
  Lisse
  Maassluis
  Nieuwkoop
  Spijkenisse
  Noordwijk
  Oegstgeest
  Papendrecht
  Pijacker
  Ridderkerk
  Rotterdam
  Rijswijk
  Hoogvliet
  Schiedam
  Sliedrecht
  Vlaardingen
  Voorschoten
  Waddinxveen
  Wassenaar
  's-Gravenzande
  Naaldwijk
  Zoetermeer
  Zwijndrecht

  Noord-Holland

  Amstelveen
  Amsterdam
  Bergen
  Blaricum
  Bloemendaal
  Castricum
  Diemen
  Volendam
  Enkhuizen
  Bussum
  Haarlem
  Hoofddorp
  Nieuwe-Vennep
  Heemskerk
  Heemstede
  Heerhugowaard
  Heiloo
  Den Helder
  Hilversum
  Hoorn
  Huizen
  Purmerend
  Uithoorn
  IJmuiden
  Weesp
  Assendelft
  Zaandam
  Zandvoort

  Noord-Brabant

  Bergen op Zoom
  Heesch
  Best
  Boxmeer
  Boxtel
  Cuijk
  Deurne
  Dongen
  Eindhoven
  Etten-Leur
  Raamsdonksveer
  Geldrop
  Gemert
  Rijen
  Goirle
  Rosmalen
  's Hertogenbosch
  Drunen
  Heusden
  Vlijmen
  Kaatsheuvel
  Schijndel
  Sint-Oedenrode
  Veghel
  Nuenen
  Oirschot
  Oisterwijk
  Oosterhout
  Roosendaal
  Sint-Michielsgestel
  Someren
  Berkel-Enschot
  Uden
  Valkenswaard
  Vught
  Waalwijk

  Gelderland

  Apeldoorn
  Beuningen
  Culemborg
  Doetinchem
  Duiven
  Ede
  Bennekom
  Epe
  Ermelo
  Harderwijk
  Huissen
  Nijkerk
  Nijmegen
  Elst
  Putten
  Velp
  Tiel
  Wageningen
  Wijchen
  Winterswijk
  Zaltbommel
  Zevenaar
  Zutphen

  Utrecht

  Amersfoort
  Bilthoven
  Spakenburg
  Bunschoten
  Houten
  IJsselstein
  Leusden
  Nieuwegein
  Rhenen
  Mijdrecht
  Soest
  Maarsen
  Utrecht
  Driebergen-Rijsenburg
  Veenendaal
  Leerdam
  Vianen
  Wijk bij Duurstede
  Woerden
  Zeist

  Overijssel

  Borne
  Dalfsen
  Deventer
  Denekamp
  Enschede
  Glanerburg
  Haaksbergen
  Hardenberg
  Nijverdal
  Hengelo
  Kampen
  Losser
  Oldenzaal
  Raalte
  Rijssen
  Steenwijk
  Zwolle

  Limburg

  Brunssum
  Kerkrade
  Landgraaf
  Schaesberg
  Maastricht
  Roermond
  Geleen
  Sittard
  Blerick
  Tegelen
  Venlo
  Venray
  Weert

  Friesland

  Joure
  Harlingen
  Heerenveen
  Leeuwarden
  Dokkum
  Drachten
  Sneek
  Franeker
  Wolvega

  Groningen

  Groningen
  Delfzijl
  Haren
  Hoogezand
  Winschoten
  Stadskanaal
  Veendam

  Drenthe

  Emmen
  Klazienaveen
  Beilen
  Roden
  Zuidlaren

  Flevoland

  Almere
  Dronten
  Lelystad
  Emmeloord
  Urk
  Zeewolde

  Zeeland

  Goes
  Middelburg
  Zierikzee
  Terneuzen
  Vlissingen

  Waarom een Vakman uit de regio?

  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  24/7 zoekmogelijkheid

  Gecertificeerde vakmensen

  Bespaar zoektijd

  Ervaren vakmensen

  Hoge klantentevredenheid

  Kies voor kwaliteit

  Uitsluitend gecontroleerde vakmensen

  Alle vakmannen op ons platform worden vooraf en tijdens de samenwerking gecontroleerd op klantentevredenheid en de kwaliteit van hun werk. 

  Bedrijven worden voorgeselecteerd

  We ontvangen veel aanmeldingen van bedrijven welke we door verschillende redenen niet accepteren op onze websites. We werken alleen samen met de beste bedrijven!

  Kwaliteit boven prijs

  Om een goede kwaliteit te leveren is het nodig om te investeren in goed materiaal en goed opgeleid personeel. Hiertegenover staat natuurlijk een eerlijke vergoeding.

  Ben jij een vakman?

  Ontvang aanvragen van potentiële klanten welke opzoek zijn naar de beste vakmensen. Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen ontvangen van ons geen aanvragen!
  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  Klantenservice

  homepencilstarlicenseuserscalendar-fullsmileclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram