Vind direct de beste Schilders uit de regio 

Bij ons wordt elke vakman gecontroleerd op kwaliteit en klantentevredenheid! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw project of lees vlug verder voor meer informatie over onze Schilders
Start projectaanvraag >
Gratis en vrijblijvend

Welke werkzaamheden doen Schilders?

Schilderwerken is een erg breed begrip en dit kan veel omvatten. Om een overzicht te krijgen van de mogelijke schilderwerken wordt doorgaans een onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenschilderwerk.

Ongeveer alle grote oppervlakken in een woning kunnen worden voorzien van een mooie verflaag. Door bijvoorbeeld de binnenmuren, deuren of het plafond te schilderen, oogt een woning direct frisser en geef dit het interieur een nieuwe uitstraling.

Ook een geverfde vloer of een nieuw kleurtje voor de kozijnen of trap kan een echte meerwaarde zijn voor een woning. Daarnaast kunnen ook kleinere oppervlakken worden geschilderd, zoals meubels, keukenkasten of badkamertegels.
Schilders offerte nodig?

Buitenschilderwerk

Door een woning langs de buitenkant van een nieuwe verflaag te voorzien, krijgt deze weer een frisse look. De buitenmuur schilderen zal een grote verandering betekenen voor de uitstraling van een woning.

Ook kunnen kleine schilderwerken buitenshuis al een groot verschil maken qua uitstraling. Bijvoorbeeld een likje verf geven aan deurkozijnen of raamkozijnen. Buitenschilderwerk hoeft ook niet beperkt te blijven tot de woning. Ook kan bijvoorbeeld een buitentrap, tuinhuis of speeltoestel worden geschilderd.

Kunststof kozijnen schilderen

Kunststof kozijnen staan er om bekend dat ze weinig onderhoud nodig hebben, maar toch laten veel mensen hun deuren en kozijnen van kunststof van tijd tot tijd overschilderen. Meestal laten zij dit doen omdat ze de standaardkleuren van de kozijnen niet meer mooi vinden of omdat de kozijnen van kunststof of aluminium in het verleden niet goed gespoten of geschilderd zijn.

Met het overschilderen of het nieuwe schilderwerk kunnen de kozijnen snel en makkelijk worden voorzien van een nieuwe kleur. Dat geeft een hele andere uitstraling aan een bestaande of nieuwbouw woning.

Binnenschilderwerk

Het is aan te raden om het binnenschilderwerk periodiek opnieuw worden te doen of bij te werken. De vraag is vaak hoe lang het binnenschilderwerk mee gaat. Het antwoord hierop, hangt van veel aspecten af. Eigenlijk moet het worden gedaan als het nodig is. Maar over het algemeen is het aan te raden om om de 10 jaar het binnenschilderwerk een opfrisbeurt te geven. De periode hangt echter sterk af van de gebruikte verf, beschadigingen en verkleuringen. Wanneer er goed wordt omgegaan met het schilderwerk kan het veel langer mee gaan dan 10 jaar.

Een frisse laag verf in huis doet wonderen en geeft de ruimte in een woning een nieuwe uitstraling. Een interieur is niet compleet zonder het werk van de binnenschilder. De schilder heeft de juiste professionele materialen en beschikt over de juiste technieken. Goed binnenschilderwerk en muurafwerking maakt de uitstraling van de woning zeer aantrekkelijk en daarnaast beschermt het ook het houtwerk.

Welke techniek en aanpak wordt toegepast hangt af van het pand en van het soort schilderwerk. Bij het schilderen van een plafond moet er een totaal andere techniek worden toegepast dan bij het schilderen van een trapgat. Dit geldt voor alle ruimtes in huis.

Trap schilderen

Het schilderen van de trap is een optie als de kleur van een trap, de traptreden, trapleuning of zelfs het complete trappenhuis is vervaagd of beschadigd. Een trap krijgt in de loop van de tijd veel te voortduren, er wordt vaak op en af gelopen. Omdat een trap veel wordt belast zal deze ook vaker moeten worden voorzien van een nieuwe verflaag.

Sommige mensen kiezen ervoor om nieuwe treden te plaatsen op de oude traptrede. Dit kan echter erg duur zijn. Een nieuwe verflaag aanbrengen op de trap geeft vaak al een geheel andere en frisse uitstraling. De trap zal er dan uitzien als nieuw.

De duur en de kosten van het verven van een trap is afhankelijk van de grootte en het soort trap. Zo zullen de voorbereidingen bij een ongestoffeerde trap langer duren, omdat er (afhankelijk van de conditie van de trap) veel schuurwerk zal moeten plaatsvinden. Verder is het gebruik van de juiste soort verf voor het juiste hout van belang. Zo heeft een antiek trap een ander soort verf nodig dan een nieuwe trap die net is geplaatst. Een professionele schilder heeft de kennis en vaardigheden in huis om de juiste materialen en verf te gebruiken en om de trap het gewenste effect te geven.

Sauswerk

Schilders kunnen ook het sauswerk doen. In sommige situaties is sauzen gewenst of is het de beste methode. Sauzen is het verven van een muur of plafond op de traditionele manier. In plaats van met een spuit te werken, wordt een verfroller gebruikt. Het wordt alleen toegepast op muren en plafonds. Het schilderen van kozijnen en deuren valt hier niet onder.

Het grootste voordeel van sauzen is dat er (lichte) structuren worden aangebracht. Een muur sauzen om een structuur aan te brengen is dan ook een veelgenoemde reden om deze techniek te gebruiken. Zo wordt bijvoorbeeld een licht ribbeleffect gecreëerd, wat door de verf of de roller wordt veroorzaakt. Daarnaast geeft het relatief weinig rotzooi omdat er geen nevel ontstaat tijdens de werkzaamheden.

Sauzen is wel arbeidsintensief in vergelijking met spuittechnieken. Het duurt langer voordat een geheel oppervlak klaar is. Tevens bestaat er bij sauzen een kans op oneffenheden, zoals verschil in kleur en diktes. Soms zijn ook de vooral banen zichtbaar. Met een verfspuittechniek is de kans hierop aanzienlijk kleiner. Toch zal een professionele schilder de kans op oneffenheden aanzienlijk verkleinen.

Sauzen wordt vaak gedaan in twee bepaalde situaties, namelijk als er een specifieke wens is met betrekking tot het aanbrengen van een structuur op een gladde muur (of plafond).
Ook wordt gekozen om te sauzen als het een relatief klein oppervlakte betreft. Een klein plafond handmatig verven is bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker dan met een spuit. Ook moet worden gekeken naar de grofheid van de ondergrond, als het hele grove ondergrond is, kan het best gesaust worden. Dit dekt namelijk beter.

Vraag direct een offerte aan en kom in contact met de beste Schilders

Zoekt u geschikte vakman voor Schilderswerkzaamheden? Schakel dan direct een vakman uit de regio in voor een gecontroleerd bedrijf met een hoge klantentevredenheid en aantoonbare werkervaring. Aangesloten bedrijven moeten voldoen aan strengste eisen en daardoor bent u verzekerd van goed uitgevoerde werkzaamheden met een goede garantie.
Start projectaanvraag >
De beste Schilders voor u geselecteerd

Kies direct een gecontroleerde vakman

Neem direct contact op met een vakman welke voldoet aan een groot aantal strenge criteria.  Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen komen er bij ons niet op!

Kies voor een vakman uit de regio

24/7 beschikbaar
De beste vakmensen
Geschillencommissie
Controle op kwaliteit
24/7 beschikbaar

Vraag direct een offerte aan

Kies voor een gecontroleerde vakman! Start direct uw projectaanvraag en kom geheel vrijblijvend in contact met de beste vakmannen.
Start projectaanvraag >

Wat zeggen klanten over onze vakmensen?

 • "Het vinden van een betrouwbare dakdekker blijkt lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Op internet kom je de meest vervelende verhalen tegen over dakdekkers die hun vak niet verstaan. De reden dat wij een aanvraag hebben gedaan via deze website is de controle die wordt uitgevoerd voordat een bedrijf aanvragen ontvangt. Ons werd ook verteld dat bij eventuele klachten die niet worden verholpen een geschillencommissie uitkomst biedt. Om deze reden hebben wij een aanvraag gedaan en zijn we in contact gekomen met een gerenommeerd bedrijf uit Rotterdam. Voor een goede prijs is ons complete dak vervangen en wordt er jaarlijks een gratis dakinspectie uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen beginnende lekkages zijn"

  Harm - Rotterdam - Hoek van Holland
  Meer informatie
 • "Wij zijn zeer te spreken over deze werkwijze. Zonder enig verstand te hebben van bestratingen zijn we via Vakman uit de regio aan een geschikte stratenmaker gekomen. De eerste informatie hebben we via de website gevonden waarna we een aanvraag hebben gedaan en zijn gekoppeld aan een bedrijf die precies aan onze wensen voldeed. Het straatwerk van onze oprit ligt er fantastisch in en we hebben een stuk minder betaald dan ons door een andere stratenmaker werd aangeboden."

  Natasha - Eindhoven - Strijp-S
  Contact opnemen
 • "Wij hadden dringend een loodgieter nodig voor een lekkage in onze keuken. We konden het lek zelf niet vinden en zijn op advies van onze buurvrouw op deze website uitgekomen. De loodgieter welke ons in eerste instantie had benaderd kon niet binnen één dag aanwezig zijn en heeft ons gewezen op het noodnummer waar alleen loodgieters opnamen welke beschikbaar zijn voor spoeddiensten. Zodoende zijn we uitgekomen bij een vriendelijke jongeman welke binnen één uur bij ons was en de lekkage heeft verholpen."

  Patrick - Utrecht - Lunetten-Zuid
  Contact opnemen

Vind direct de beste Schilders voor uw klus

Uitsluitend gecontroleerde Schilders
1Omschrijving opdracht
2Ontvang offerte
 • Hoe meer informatie we hebben hoe beter we de aanvraag kunnen verwerken.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 16 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  Gratis en vrijblijvend
  Daarom kiezen mensen voor een vakman uit de regio

  Onze zekerheden

  Uitsluitende gecontroleerde vakmensen

  Alle aangesloten bedrijven en vakmannen op onze websites worden vooraf gecontroleerd op klantentevredenheid, stabiliteit en ervaring. Op deze manier proberen we klachtendossiers te voorkomen. Mochten deze onverhoopt toch voorkomen dan biedt onze geschillencommissie een oplossing.

  De beste kwaliteit materialen

  Voor de beste kwaliteit werkzaamheden wordt er van onze vakmannen geëist dat ze uitsluitend gebruik maken van A-kwaliteit materialen en gereedschappen. Alleen op deze manier kan er met een gerust gevoel een ruime garantie worden gegeven op de werkzaamheden.

  Onafhankelijk geschillencommissie

  Aangesloten vakmannen en bedrijven worden getoetst op een aantal strenge criteria waardoor wij zeker weten dat we met een vakman te maken hebben. Natuurlijk komt het wel eens voor dat er beroep wordt gedaan op de garantie. Het oplossen van deze garanties zijn een eis voor onze aangesloten partners. Komt u er samen niet uit met de vakman dan hebben wij een onafhankelijke geschillencommissie welke bemiddeld en ervoor zorgt dat er een eerlijke oplossing komt.

  Altijd een vakman in uw regio

  Ons uniek netwerk aan vakmannen is opgebouwd door een uitgebreide samenwerking tussen online kennis en deskundige vakmensen. Het netwerk is regionaal uitgebreid door verschillende vakmensen met elkaar in contact te brengen. Op die manier komen we er achter of we te maken hebben met deskundige bedrijven.

  De weg naar een professionele oplossing

  Beschrijf het project

  Beschrijf zo uitgebreid mogelijk waar je naar opzoek bent en wij maken selecteren een aantal gecontroleerde vakmannen welke direct zichtbaar zijn.

  Kom vrijblijvend in contact met vakman

  Afhankelijk van je eigen wensen is het mogelijk om direct in contact te komen met de door jou gekozen vakman. Ook is het mogelijk om de aanvraag naar meerdere vakmannen te sturen.

  Kijk terug op een succesvol resultaat

  Omdat op onze dienstverlening streng wordt toegezien op een hoge klantentevredenheid en kwaliteit eindigen 99% van onze projecten in een tevreden klant.
  Overal beschikbaar in Nederland

  Er is altijd een vakman in jouw regio

  Zuid-Holland

  Hazerswoude-Dorp
  Capelle aan den IJssel
  Delft
  Dordrecht
  Gouda
  Den Haag
  Hendrik-Ido-Ambacht
  Hillegom
  Oud-Beijerland
  Katwijk aan zee
  Krimpen aan den IJssel
  Bergenschenhoek
  Berkel en Rodenrijs
  Leiden
  Leiderdorp
  Leidschendam
  Voorburg
  Lisse
  Maassluis
  Nieuwkoop
  Spijkenisse
  Noordwijk
  Oegstgeest
  Papendrecht
  Pijacker
  Ridderkerk
  Rotterdam
  Rijswijk
  Hoogvliet
  Schiedam
  Sliedrecht
  Vlaardingen
  Voorschoten
  Waddinxveen
  Wassenaar
  's-Gravenzande
  Naaldwijk
  Zoetermeer
  Zwijndrecht

  Noord-Holland

  Amstelveen
  Amsterdam
  Bergen
  Blaricum
  Bloemendaal
  Castricum
  Diemen
  Volendam
  Enkhuizen
  Bussum
  Haarlem
  Hoofddorp
  Nieuwe-Vennep
  Heemskerk
  Heemstede
  Heerhugowaard
  Heiloo
  Den Helder
  Hilversum
  Hoorn
  Huizen
  Purmerend
  Uithoorn
  IJmuiden
  Weesp
  Assendelft
  Zaandam
  Zandvoort

  Noord-Brabant

  Bergen op Zoom
  Heesch
  Best
  Boxmeer
  Boxtel
  Cuijk
  Deurne
  Dongen
  Eindhoven
  Etten-Leur
  Raamsdonksveer
  Geldrop
  Gemert
  Rijen
  Goirle
  Rosmalen
  's Hertogenbosch
  Drunen
  Heusden
  Vlijmen
  Kaatsheuvel
  Schijndel
  Sint-Oedenrode
  Veghel
  Nuenen
  Oirschot
  Oisterwijk
  Oosterhout
  Roosendaal
  Sint-Michielsgestel
  Someren
  Berkel-Enschot
  Uden
  Valkenswaard
  Vught
  Waalwijk

  Gelderland

  Apeldoorn
  Beuningen
  Culemborg
  Doetinchem
  Duiven
  Ede
  Bennekom
  Epe
  Ermelo
  Harderwijk
  Huissen
  Nijkerk
  Nijmegen
  Elst
  Putten
  Velp
  Tiel
  Wageningen
  Wijchen
  Winterswijk
  Zaltbommel
  Zevenaar
  Zutphen

  Utrecht

  Amersfoort
  Bilthoven
  Spakenburg
  Bunschoten
  Houten
  IJsselstein
  Leusden
  Nieuwegein
  Rhenen
  Mijdrecht
  Soest
  Maarsen
  Utrecht
  Driebergen-Rijsenburg
  Veenendaal
  Leerdam
  Vianen
  Wijk bij Duurstede
  Woerden
  Zeist

  Overijssel

  Borne
  Dalfsen
  Deventer
  Denekamp
  Enschede
  Glanerburg
  Haaksbergen
  Hardenberg
  Nijverdal
  Hengelo
  Kampen
  Losser
  Oldenzaal
  Raalte
  Rijssen
  Steenwijk
  Zwolle

  Limburg

  Brunssum
  Kerkrade
  Landgraaf
  Schaesberg
  Maastricht
  Roermond
  Geleen
  Sittard
  Blerick
  Tegelen
  Venlo
  Venray
  Weert

  Friesland

  Joure
  Harlingen
  Heerenveen
  Leeuwarden
  Dokkum
  Drachten
  Sneek
  Franeker
  Wolvega

  Groningen

  Groningen
  Delfzijl
  Haren
  Hoogezand
  Winschoten
  Stadskanaal
  Veendam

  Drenthe

  Emmen
  Klazienaveen
  Beilen
  Roden
  Zuidlaren

  Flevoland

  Almere
  Dronten
  Lelystad
  Emmeloord
  Urk
  Zeewolde

  Zeeland

  Goes
  Middelburg
  Zierikzee
  Terneuzen
  Vlissingen

  Waarom een Vakman uit de regio?

  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  24/7 zoekmogelijkheid

  Gecertificeerde vakmensen

  Bespaar zoektijd

  Ervaren vakmensen

  Hoge klantentevredenheid

  Kies voor kwaliteit

  Uitsluitend gecontroleerde vakmensen

  Alle vakmannen op ons platform worden vooraf en tijdens de samenwerking gecontroleerd op klantentevredenheid en de kwaliteit van hun werk. 

  Bedrijven worden voorgeselecteerd

  We ontvangen veel aanmeldingen van bedrijven welke we door verschillende redenen niet accepteren op onze websites. We werken alleen samen met de beste bedrijven!

  Kwaliteit boven prijs

  Om een goede kwaliteit te leveren is het nodig om te investeren in goed materiaal en goed opgeleid personeel. Hiertegenover staat natuurlijk een eerlijke vergoeding.

  Ben jij een vakman?

  Ontvang aanvragen van potentiële klanten welke opzoek zijn naar de beste vakmensen. Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen ontvangen van ons geen aanvragen!
  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  Klantenservice

  homepencilstarlicenseuserscalendar-fullsmileclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram