Vind direct de beste Loodgieters uit de regio 

Bij ons wordt elke vakman gecontroleerd op kwaliteit en klantentevredenheid! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw project of lees vlug verder voor meer informatie over onze Loodgieters
Start projectaanvraag >
Gratis en vrijblijvend

Welke werkzaamheden doen Loodgieters?

De werkzaamheden van een loodgieter lopen zeer uiteen. Tegenwoordig gieten ze geen lood meer, omdat dit giftig is en het gebruik ervan in waterleidingen is verboden volgens de Europese richtlijnen. De naam is daarom niet meer actueel. Het vakgebied van een loodgieter is zeer breed en om die reden worden ze ook vaak ingezet bij de bouw en bij het onderhoud van huizen

Een loodgieter is een gespecialiseerd vakman die zich bezighoudt met de aanleg, het onderhoud en de reparatie van sanitair. Maar ook kan een loodgieter verwarmingsinstallaties, waterleidingen en riolering repareren of onderhouden. Vanwege het brede veld hebben ook veel loodgieters zich gespecialiseerd in een bepaald vakgebied.
Loodgieters offerte nodig?
Een loodgieter kan worden gebeld bij problemen met de cv-ketel. Als een nieuwe cv-ketel moet worden geïnstalleerd of als een cv-ketel kapot is of niet naar behoren werkt, kan een loodgieter hulp bieden. Omdat een loodgieter een zeer breed takenpakket heeft en een allround vakman is, moet hij goed op de hoogte zijn van verschillende installatiesystemen. Naast het installeren van deze systemen moet een loodgieter de systemen ook kunnen onderhouden en storingen oplossen.

Reparatie en onderhoud door loodgieters

Verder voeren loodgieters vaak klussen uit bij nieuwbouw, aan- of verbouw of bij bestaande woningen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het leggen van nieuwe leidingen als de badkamer wordt verbouwd. Ook bij nieuwbouwprojecten waar alle leidingen nog op maat gemaakt moeten worden kan een loodgieter hulp bieden. Hij kan de leidingen zelf op maat maken met behulp van verschillende gereedschappen en technieken.

Na installatie van een nieuwe cv, waterleiding of verwarmingsinstallatie, moet er ook regelmatig onderhoud plaats vinden. Dit is vooral het geval als onderdelen versleten raken en als er storingen ontstaan. Storingen aan cv-ketels en afvoerleidingen zijn veelvoorkomend. Bij afvoerleidingen kan er restafval in de pijpen komen, waardoor de leiding verstopt kan raken. Het afval wordt dan niet door het water mee weggevoerd. Het resultaat is dan verstoppingen optreden en stank naar boven komt. Als loodgieter is in staat om als specialist de afvoer op de juiste manier door te spuiten, waardoor het water weer vrij kan worden afgevoerd.

Hulp bij lekkage

Loodgieters kunnen ook helpen als er sprake is van een lekkage. Bij een lekkend dak, een lekkende cv-ketel of een wastafel of douche heeft die steeds blijft lekken, kan een loodgieter deze lekkage vaak snel verhelpen. Zij sporen de bron op van de lekkage, om deze vervolgens direct te repareren.

Als er vlekken op de muur of het plafond ontstaan is er waarschijnlijk een lekkage aan het dak. Het is vaak lastig om de plek te vinden waar de lekkage. Een lekkage komt natuurlijk altijd ongelegen en de vocht kan zeer grote schade aanrichten aan de woning of het pand.

Het is daarom belangrijk om op tijd de lekkage op te sporen door een goed loodgietersbedrijf. Een loodgieter heeft daar de juiste apparatuur voor. Bij een opsporing kan het zijn dat muren, daken, of vloeren open moeten worden gesloopt om zo eventueel de lekkage te kunnen oplossen. Een lekkage kan bijvoorbeeld ontstaan vanuit een badkamer op een hoger gelegen verdieping. De badkamer blijft namelijk een ruimte die gevoelig is voor lekkages. Dat komt mede door de vele waterleidingen die door de badkamer lopen.

In de badkamer loopt zowel een waterleiding voor de douche, het bad, de wastafel en eventueel voor het toilet. Daarom kan het lastig zijn om de lekkage direct op te sporen. Vooral als het een lekkage betreft in een leiding die in de muur of vloer loopt. Met lekdetectie zal de loodgieter de lekkage badkamer gemakkelijk vinden en kunnen repareren. Al zal dit bij een lekkende leiding in de vloer of muur wel voor wat breekwerk kunnen zorgen. Ook in de badkamer zijn er diverse kranen, zoals de badkraan, douchekraan en wastafelkraan, waar een lekkage kan ontstaan. Ook bij een lekkende kraan kan de loodgieter kijken of die nog te repareren is, of dat de kraan volledig vervangen moet worden.

Werk aan riolering/leidingen

Als het riool is verstopt en de afvoer niet kan worden ontstopt met een plopper of een gangbaar ontstoppingsmiddel, dan kan een professionele loodgieter worden ingeschakeld.
Het water loopt dan niet meer weg in de wc, wasbak of douche. Een loodgieter weet hoe met de juiste middelen en technieken de verstoppingen kunnen worden verhelpen in woningen. Kleine verstoppingen kunnen over het algemeen vaak nog wel zelf worden opgelost door particulieren. Een loodgieter heeft veel ervaring met verschillende verstoppingen en beschikt over de juiste gereedschappen, waardoor ze de rioolverstopping kunnen verwijderen zonder de leidingen kapot te maken.

Bekijk wel eerst of dit probleem zelf moet worden opgelost of dat de gemeente hiervoor zorg moet dragen. De enige manier om dit te achterhalen is door de erfscheidingsput, ook wel inspectieput genoemd, te controleren. Dit putje zit op de rand van de erfscheiding. Om er achter te komen waar deze zit, kan contact worden opgenomen met de gemeente. Als het putje leeg is, dan is het een probleem voor de bewoner en zal zelf een loodgieter moeten worden ingeschakeld om de verstopping te verhelpen. Als het putje vol is, dan zijn de kosten voor de gemeente.

Riolen en afvoeren kunnen op twee verschillende manieren professioneel ontstopt worden. Dit kan door middel van een machinale rioolveer of door het gebruik van een hogedrukspuit. Bij gebruik van een machinale rioolveer gaat deze ontstoppingsveer met langzaam draaiende bewegingen door de leiding. Dat zorgt ervoor dat de verstoppingen doorbroken worden. Bij gebruik van een hogedrukspuit wordt er met een flexibele slang met een roterende kop water onder hoge druk in het riool gespoten. Dit werkt heel eenvoudig. De slang trekt zichzelf namelijk door het riool heen.

Wat kost een loodgieter

De hoogte van de prijs voor het inhuren van een loodgieter hangt af van verschillende factoren. Kies een loodgieter in de buurt, dan zijn de voorrijkosten namelijk een stuk lager. In geval van spoed een loodgieter inschakelen is duurder dan wanneer een afspraak op langere termijn wordt gepland, maar daar is vaak weinig invloed op. Bedenk of de klus nog even op zich kan laten wachten of dat het direct moet worden verholpen. Ook zijn de tarieven in het weekend en in de avonden vaak hoger. Vraag vooraf altijd een offerte op om te zien hoe hoog de kosten zullen uitvallen en om eventueel de prijzen van verschillende loodgieters met elkaar te vergelijken.

Vraag direct een offerte aan en kom in contact met de beste Loodgieters

Zoekt u geschikte vakman voor Loodgieterswerkzaamheden? Schakel dan direct een vakman uit de regio in voor een gecontroleerd bedrijf met een hoge klantentevredenheid en aantoonbare werkervaring. Aangesloten bedrijven moeten voldoen aan strengste eisen en daardoor bent u verzekerd van goed uitgevoerde werkzaamheden met een goede garantie.
Start projectaanvraag >
De beste Loodgieters voor u geselecteerd

Kies direct een gecontroleerde vakman

Neem direct contact op met een vakman welke voldoet aan een groot aantal strenge criteria.  Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen komen er bij ons niet op!

Kies voor een vakman uit de regio

24/7 beschikbaar
De beste vakmensen
Geschillencommissie
Controle op kwaliteit
24/7 beschikbaar

Vraag direct een offerte aan

Kies voor een gecontroleerde vakman! Start direct uw projectaanvraag en kom geheel vrijblijvend in contact met de beste vakmannen.
Start projectaanvraag >

Wat zeggen klanten over onze vakmensen?

 • "Het vinden van een betrouwbare dakdekker blijkt lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Op internet kom je de meest vervelende verhalen tegen over dakdekkers die hun vak niet verstaan. De reden dat wij een aanvraag hebben gedaan via deze website is de controle die wordt uitgevoerd voordat een bedrijf aanvragen ontvangt. Ons werd ook verteld dat bij eventuele klachten die niet worden verholpen een geschillencommissie uitkomst biedt. Om deze reden hebben wij een aanvraag gedaan en zijn we in contact gekomen met een gerenommeerd bedrijf uit Rotterdam. Voor een goede prijs is ons complete dak vervangen en wordt er jaarlijks een gratis dakinspectie uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen beginnende lekkages zijn"

  Harm - Rotterdam - Hoek van Holland
  Meer informatie
 • "Wij zijn zeer te spreken over deze werkwijze. Zonder enig verstand te hebben van bestratingen zijn we via Vakman uit de regio aan een geschikte stratenmaker gekomen. De eerste informatie hebben we via de website gevonden waarna we een aanvraag hebben gedaan en zijn gekoppeld aan een bedrijf die precies aan onze wensen voldeed. Het straatwerk van onze oprit ligt er fantastisch in en we hebben een stuk minder betaald dan ons door een andere stratenmaker werd aangeboden."

  Natasha - Eindhoven - Strijp-S
  Contact opnemen
 • "Wij hadden dringend een loodgieter nodig voor een lekkage in onze keuken. We konden het lek zelf niet vinden en zijn op advies van onze buurvrouw op deze website uitgekomen. De loodgieter welke ons in eerste instantie had benaderd kon niet binnen één dag aanwezig zijn en heeft ons gewezen op het noodnummer waar alleen loodgieters opnamen welke beschikbaar zijn voor spoeddiensten. Zodoende zijn we uitgekomen bij een vriendelijke jongeman welke binnen één uur bij ons was en de lekkage heeft verholpen."

  Patrick - Utrecht - Lunetten-Zuid
  Contact opnemen

Vind direct de beste Loodgieters voor uw klus

Uitsluitend gecontroleerde Loodgieters
1Omschrijving opdracht
2Ontvang offerte
 • Hoe meer informatie we hebben hoe beter we de aanvraag kunnen verwerken.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 16 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  Gratis en vrijblijvend
  Daarom kiezen mensen voor een vakman uit de regio

  Onze zekerheden

  Uitsluitende gecontroleerde vakmensen

  Alle aangesloten bedrijven en vakmannen op onze websites worden vooraf gecontroleerd op klantentevredenheid, stabiliteit en ervaring. Op deze manier proberen we klachtendossiers te voorkomen. Mochten deze onverhoopt toch voorkomen dan biedt onze geschillencommissie een oplossing.

  De beste kwaliteit materialen

  Voor de beste kwaliteit werkzaamheden wordt er van onze vakmannen geëist dat ze uitsluitend gebruik maken van A-kwaliteit materialen en gereedschappen. Alleen op deze manier kan er met een gerust gevoel een ruime garantie worden gegeven op de werkzaamheden.

  Onafhankelijk geschillencommissie

  Aangesloten vakmannen en bedrijven worden getoetst op een aantal strenge criteria waardoor wij zeker weten dat we met een vakman te maken hebben. Natuurlijk komt het wel eens voor dat er beroep wordt gedaan op de garantie. Het oplossen van deze garanties zijn een eis voor onze aangesloten partners. Komt u er samen niet uit met de vakman dan hebben wij een onafhankelijke geschillencommissie welke bemiddeld en ervoor zorgt dat er een eerlijke oplossing komt.

  Altijd een vakman in uw regio

  Ons uniek netwerk aan vakmannen is opgebouwd door een uitgebreide samenwerking tussen online kennis en deskundige vakmensen. Het netwerk is regionaal uitgebreid door verschillende vakmensen met elkaar in contact te brengen. Op die manier komen we er achter of we te maken hebben met deskundige bedrijven.

  De weg naar een professionele oplossing

  Beschrijf het project

  Beschrijf zo uitgebreid mogelijk waar je naar opzoek bent en wij maken selecteren een aantal gecontroleerde vakmannen welke direct zichtbaar zijn.

  Kom vrijblijvend in contact met vakman

  Afhankelijk van je eigen wensen is het mogelijk om direct in contact te komen met de door jou gekozen vakman. Ook is het mogelijk om de aanvraag naar meerdere vakmannen te sturen.

  Kijk terug op een succesvol resultaat

  Omdat op onze dienstverlening streng wordt toegezien op een hoge klantentevredenheid en kwaliteit eindigen 99% van onze projecten in een tevreden klant.
  Overal beschikbaar in Nederland

  Er is altijd een vakman in jouw regio

  Zuid-Holland

  Hazerswoude-Dorp
  Capelle aan den IJssel
  Delft
  Dordrecht
  Gouda
  Den Haag
  Hendrik-Ido-Ambacht
  Hillegom
  Oud-Beijerland
  Katwijk aan zee
  Krimpen aan den IJssel
  Bergenschenhoek
  Berkel en Rodenrijs
  Leiden
  Leiderdorp
  Leidschendam
  Voorburg
  Lisse
  Maassluis
  Nieuwkoop
  Spijkenisse
  Noordwijk
  Oegstgeest
  Papendrecht
  Pijacker
  Ridderkerk
  Rotterdam
  Rijswijk
  Hoogvliet
  Schiedam
  Sliedrecht
  Vlaardingen
  Voorschoten
  Waddinxveen
  Wassenaar
  's-Gravenzande
  Naaldwijk
  Zoetermeer
  Zwijndrecht

  Noord-Holland

  Amstelveen
  Amsterdam
  Bergen
  Blaricum
  Bloemendaal
  Castricum
  Diemen
  Volendam
  Enkhuizen
  Bussum
  Haarlem
  Hoofddorp
  Nieuwe-Vennep
  Heemskerk
  Heemstede
  Heerhugowaard
  Heiloo
  Den Helder
  Hilversum
  Hoorn
  Huizen
  Purmerend
  Uithoorn
  IJmuiden
  Weesp
  Assendelft
  Zaandam
  Zandvoort

  Noord-Brabant

  Bergen op Zoom
  Heesch
  Best
  Boxmeer
  Boxtel
  Cuijk
  Deurne
  Dongen
  Eindhoven
  Etten-Leur
  Raamsdonksveer
  Geldrop
  Gemert
  Rijen
  Goirle
  Rosmalen
  's Hertogenbosch
  Drunen
  Heusden
  Vlijmen
  Kaatsheuvel
  Schijndel
  Sint-Oedenrode
  Veghel
  Nuenen
  Oirschot
  Oisterwijk
  Oosterhout
  Roosendaal
  Sint-Michielsgestel
  Someren
  Berkel-Enschot
  Uden
  Valkenswaard
  Vught
  Waalwijk

  Gelderland

  Apeldoorn
  Beuningen
  Culemborg
  Doetinchem
  Duiven
  Ede
  Bennekom
  Epe
  Ermelo
  Harderwijk
  Huissen
  Nijkerk
  Nijmegen
  Elst
  Putten
  Velp
  Tiel
  Wageningen
  Wijchen
  Winterswijk
  Zaltbommel
  Zevenaar
  Zutphen

  Utrecht

  Amersfoort
  Bilthoven
  Spakenburg
  Bunschoten
  Houten
  IJsselstein
  Leusden
  Nieuwegein
  Rhenen
  Mijdrecht
  Soest
  Maarsen
  Utrecht
  Driebergen-Rijsenburg
  Veenendaal
  Leerdam
  Vianen
  Wijk bij Duurstede
  Woerden
  Zeist

  Overijssel

  Borne
  Dalfsen
  Deventer
  Denekamp
  Enschede
  Glanerburg
  Haaksbergen
  Hardenberg
  Nijverdal
  Hengelo
  Kampen
  Losser
  Oldenzaal
  Raalte
  Rijssen
  Steenwijk
  Zwolle

  Limburg

  Brunssum
  Kerkrade
  Landgraaf
  Schaesberg
  Maastricht
  Roermond
  Geleen
  Sittard
  Blerick
  Tegelen
  Venlo
  Venray
  Weert

  Friesland

  Joure
  Harlingen
  Heerenveen
  Leeuwarden
  Dokkum
  Drachten
  Sneek
  Franeker
  Wolvega

  Groningen

  Groningen
  Delfzijl
  Haren
  Hoogezand
  Winschoten
  Stadskanaal
  Veendam

  Drenthe

  Emmen
  Klazienaveen
  Beilen
  Roden
  Zuidlaren

  Flevoland

  Almere
  Dronten
  Lelystad
  Emmeloord
  Urk
  Zeewolde

  Zeeland

  Goes
  Middelburg
  Zierikzee
  Terneuzen
  Vlissingen

  Waarom een Vakman uit de regio?

  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  24/7 zoekmogelijkheid

  Gecertificeerde vakmensen

  Bespaar zoektijd

  Ervaren vakmensen

  Hoge klantentevredenheid

  Kies voor kwaliteit

  Uitsluitend gecontroleerde vakmensen

  Alle vakmannen op ons platform worden vooraf en tijdens de samenwerking gecontroleerd op klantentevredenheid en de kwaliteit van hun werk. 

  Bedrijven worden voorgeselecteerd

  We ontvangen veel aanmeldingen van bedrijven welke we door verschillende redenen niet accepteren op onze websites. We werken alleen samen met de beste bedrijven!

  Kwaliteit boven prijs

  Om een goede kwaliteit te leveren is het nodig om te investeren in goed materiaal en goed opgeleid personeel. Hiertegenover staat natuurlijk een eerlijke vergoeding.

  Ben jij een vakman?

  Ontvang aanvragen van potentiële klanten welke opzoek zijn naar de beste vakmensen. Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen ontvangen van ons geen aanvragen!
  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  Klantenservice

  homepencilstarlicenseuserscalendar-fullsmileclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram