Vind direct de beste Isolatiebedrijven uit de regio 

Bij ons wordt elke vakman gecontroleerd op kwaliteit en klantentevredenheid! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw project of lees vlug verder voor meer informatie over onze Isolatiebedrijven
Start projectaanvraag >
Gratis en vrijblijvend

Welke werkzaamheden doen Isolatiebedrijven?

Isolatiebedrijven offerte nodig?

Met goede isolatie kan veel geld worden bespaard op de energiekosten van een huishouden. De investering in isolatie is gemiddeld binnen drie tot vijf jaar alweer terugverdiend. Met het isoleren van een woning wordt al snel tot wel honderden euro’s per jaar de energierekening bespaard. Verder wordt de warmte in de woning ook nog eens goed binnen gehouden, waardoor het in de winter lekker warm is.

Er kunnen verschillende isolatiewerkzaamheden worden uitgevoerd. Hieronder staat isolatiebedrijven kunnen betekenen:

Spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte in de muren (de spouw) opgevuld met isolatiemateriaal. Er kan worden gekozen uit drie soorten materiaal, namelijk wol, parels of purschuim. Alle drie de producten hebben unieke eigenschappen en voordelen. Spouwmuurisolatie aanbrengen in uw woning is vaak binnen een dag al klaar.

Vroeger werden muren van een woning altijd massief gemetseld. Er zat dus geen ruimte tussen de muren. De lengte van de muren was één baksteen dik. Tegenwoordig wordt een andere bouwwijze gehanteerd. De massieve buitenmuur werd vervangen door een spouwmuur. Een spouwmuur bestaat uit twee muren, namelijk de binnen- en de buitenmuur. Daartussen zit een holle ruimte van ongeveer zes centimeter. Deze lege ruimte wordt ook wel de spouw genoemd. Moderne woningen die zijn gebouwd in de 21e eeuw, hebben vaak geen spouwmuurisolatie nodig omdat deze al goed zijn geïsoleerd.

Als de woning niet (goed) is geïsoleerd, is het mogelijk om deze na te isoleren. Het isoleren van de spouwmuren gebeurt als volgt: De isolatie wordt gespoten door kleine gaatjes in het voegwerk. Als dat is gebeurd, worden de gaatjes netjes weer dicht gemaakt. Dat betekent dat er bij spouwmuurisolatie geen sloop- of breekwerk nodig is. De uitstraling van de woning wordt zowel binnen als buiten dan ook niet aangetast.

Gevelisolatie

Voor gevelisolatie kan worden gekozen als een woning geen spouwmuren heeft. Over het algemeen is gevelisolatie wat duurder dan spouwmuurisolatie. Daartegenover staat dat het wel veel beter isoleert. Er kan namelijk een dikkere laag isolatie worden aangebracht in de gevel. Laat dit wel uitvoeren door een gespecialiseerd isolatiebedrijf. Door isolatie van de buitengevel komt de woning er iets anders uit te zien. Er is daarom een vergunning van de gemeente nodig. Soms is het niet altijd toegestaan om de buitengevel te isoleren, bijvoorbeeld bij monumentale panden.

Vloerisolatie

Met goede vloerisolatie wordt warmteverlies beperkt en wordt een koude vloer voorkomen. Het zorgt voor een aanmerkelijke stijging van de vloertemperatuur. Vloerisolatie wordt toegepast om vocht en kou vanuit de kruipruimte tegen te houden. Zo worden ook de stookkosten verlaagd. Een niet geïsoleerde vloer kan al snel oncomfortabel aanvoelen door de koude lucht en vocht dat vanuit de kruipruimte naar boven trekt.

Vloerisolatie kan ook worden toegepast tussen verdiepingen, bijvoorbeeld als de vloer van de zolder geïsoleerd wordt. Hiermee worden loopgeluiden verminderd en de akoestiek in de woning verbeterd.

Bij vloerisolatie wordt de vloer aan de onderzijde van de begane grond geïsoleerd met speciaal materiaal, zoals purschuim. Via de kruipruimte wordt de isolatie aangebracht. Dit is een vrij eenvoudige isolatiemaatregel en is meestal binnen 1 dag klaar. Vloerisolatie is een hele interessante en rendabele isolatiemaatregel. Een vloer die niet goed is geïsoleerd, is een van de grootste bronnen van warmteverlies.

Ook kan worden gekozen voor bodemisolatie, als een woning niet geschikt is voor vloerisolatie.

Dakisolatie

Dak- en zolderisolatie is goed voor het milieu. Bij een slecht of niet geïsoleerd dak verdwijnt veel warmte uit huis. Dakisolatie houdt de warmte in de winter binnen en in de zomer tegen door middel van isolatiematerialen.

Bij een schuin dak het isoleren van de binnenzijde het meest eenvoudige. Daarvoor kan kant-en-klare isolatieplaten of folie-isolatie worden gebruikt. De buitenzijde isoleren is een lastigere klus. Het dak is dan namelijk hoger, waardoor dakgoten wellicht moeten worden aangepast. Meestal wordt hiervoor gekozen bij een grote verbouwing. Voor isolatie aan de buitenzijde van het dak zijn renovatieplaten, voorgevormde isolatiedelen, folie-isolatie of gespoten isolatie geschikt.

Een plat houten dak isoleren gebeurt door het bevestigen van isolatieplaten of isolatierollen tussen de dakbalken. De binnenzijde van een plat dak isoleren is niet aan te raden bij vochtige ruimtes zoals de in de badkamer. Het dak aan de buitenkant isoleren is ingewikkelder, omdat de dakranden moeten worden verhoogd. De buitenkant kan worden geïsoleerd met isolatieplaten van piepschuim.

Tot slot kan ook de zoldervloer worden geïsoleerd, in plaats van het dak. Dit heeft alleen zin als de zolder onverwarmd blijft en geen open verbinding heeft met de verdieping eronder. De onderzijde van een houten zoldervloer isoleren kan met isolatieplaten, isolatierollen of minerale wol tussen de zolderbalken.

Isolatieglas

Isolatieglas heeft veel verschillende voordelen ten opzichte van standaard enkel glas. De isolatielaag van het glas zorgt er in de winter voor dat er minder warmte verloren gaat. In de zomer zorgt isolatieglas er juist voor dat de overtollige warmte buiten blijft. Zo wordt jaarlijks veel bespaard op de energiekosten. Daarnaast zorgt isolatie er ook voor dat er minder overlast is door geluiden van buiten, wat een waardevolle bijdrage het wooncomfort. Tot slot is isolatieglas een duurzame keuze, die de waarde van een woning hoger maakt.

Subsidie voor isolatie

Voor isolatie kun tegenwoordig subsidie worden aangevraagd bij de rijksoverheid. Vanaf 1 januari 2021 kan een woningeigenaar gebruik maken van de zogenaamde ISDE (Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing). Om aanspraak te maken op deze subsidie, moeten er minimaal twee verduurzamingsmaatregelen worden genomen. Dit kunnen twee isolerende maatregelen zijn, maar het mag ook een isolerende maatregel in combinatie met de investering in een warmtepomp zijn.

Vraag direct een offerte aan en kom in contact met de beste Isolatiebedrijven

Zoekt u geschikte vakman voor Isolatiebedrijvenwerkzaamheden? Schakel dan direct een vakman uit de regio in voor een gecontroleerd bedrijf met een hoge klantentevredenheid en aantoonbare werkervaring. Aangesloten bedrijven moeten voldoen aan strengste eisen en daardoor bent u verzekerd van goed uitgevoerde werkzaamheden met een goede garantie.
Start projectaanvraag >
De beste Isolatiebedrijven voor u geselecteerd

Kies direct een gecontroleerde vakman

Neem direct contact op met een vakman welke voldoet aan een groot aantal strenge criteria.  Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen komen er bij ons niet op!

Kies voor een vakman uit de regio

24/7 beschikbaar
De beste vakmensen
Geschillencommissie
Controle op kwaliteit
24/7 beschikbaar

Vraag direct een offerte aan

Kies voor een gecontroleerde vakman! Start direct uw projectaanvraag en kom geheel vrijblijvend in contact met de beste vakmannen.
Start projectaanvraag >

Wat zeggen klanten over onze vakmensen?

 • "Het vinden van een betrouwbare dakdekker blijkt lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Op internet kom je de meest vervelende verhalen tegen over dakdekkers die hun vak niet verstaan. De reden dat wij een aanvraag hebben gedaan via deze website is de controle die wordt uitgevoerd voordat een bedrijf aanvragen ontvangt. Ons werd ook verteld dat bij eventuele klachten die niet worden verholpen een geschillencommissie uitkomst biedt. Om deze reden hebben wij een aanvraag gedaan en zijn we in contact gekomen met een gerenommeerd bedrijf uit Rotterdam. Voor een goede prijs is ons complete dak vervangen en wordt er jaarlijks een gratis dakinspectie uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen beginnende lekkages zijn"

  Harm - Rotterdam - Hoek van Holland
  Meer informatie
 • "Wij zijn zeer te spreken over deze werkwijze. Zonder enig verstand te hebben van bestratingen zijn we via Vakman uit de regio aan een geschikte stratenmaker gekomen. De eerste informatie hebben we via de website gevonden waarna we een aanvraag hebben gedaan en zijn gekoppeld aan een bedrijf die precies aan onze wensen voldeed. Het straatwerk van onze oprit ligt er fantastisch in en we hebben een stuk minder betaald dan ons door een andere stratenmaker werd aangeboden."

  Natasha - Eindhoven - Strijp-S
  Contact opnemen
 • "Wij hadden dringend een loodgieter nodig voor een lekkage in onze keuken. We konden het lek zelf niet vinden en zijn op advies van onze buurvrouw op deze website uitgekomen. De loodgieter welke ons in eerste instantie had benaderd kon niet binnen één dag aanwezig zijn en heeft ons gewezen op het noodnummer waar alleen loodgieters opnamen welke beschikbaar zijn voor spoeddiensten. Zodoende zijn we uitgekomen bij een vriendelijke jongeman welke binnen één uur bij ons was en de lekkage heeft verholpen."

  Patrick - Utrecht - Lunetten-Zuid
  Contact opnemen

Vind direct de beste Isolatiebedrijven voor uw klus

Uitsluitend gecontroleerde Isolatiebedrijven
1Omschrijving opdracht
2Ontvang offerte
 • Hoe meer informatie we hebben hoe beter we de aanvraag kunnen verwerken.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 16 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  Gratis en vrijblijvend
  Daarom kiezen mensen voor een vakman uit de regio

  Onze zekerheden

  Uitsluitende gecontroleerde vakmensen

  Alle aangesloten bedrijven en vakmannen op onze websites worden vooraf gecontroleerd op klantentevredenheid, stabiliteit en ervaring. Op deze manier proberen we klachtendossiers te voorkomen. Mochten deze onverhoopt toch voorkomen dan biedt onze geschillencommissie een oplossing.

  De beste kwaliteit materialen

  Voor de beste kwaliteit werkzaamheden wordt er van onze vakmannen geëist dat ze uitsluitend gebruik maken van A-kwaliteit materialen en gereedschappen. Alleen op deze manier kan er met een gerust gevoel een ruime garantie worden gegeven op de werkzaamheden.

  Onafhankelijk geschillencommissie

  Aangesloten vakmannen en bedrijven worden getoetst op een aantal strenge criteria waardoor wij zeker weten dat we met een vakman te maken hebben. Natuurlijk komt het wel eens voor dat er beroep wordt gedaan op de garantie. Het oplossen van deze garanties zijn een eis voor onze aangesloten partners. Komt u er samen niet uit met de vakman dan hebben wij een onafhankelijke geschillencommissie welke bemiddeld en ervoor zorgt dat er een eerlijke oplossing komt.

  Altijd een vakman in uw regio

  Ons uniek netwerk aan vakmannen is opgebouwd door een uitgebreide samenwerking tussen online kennis en deskundige vakmensen. Het netwerk is regionaal uitgebreid door verschillende vakmensen met elkaar in contact te brengen. Op die manier komen we er achter of we te maken hebben met deskundige bedrijven.

  De weg naar een professionele oplossing

  Beschrijf het project

  Beschrijf zo uitgebreid mogelijk waar je naar opzoek bent en wij maken selecteren een aantal gecontroleerde vakmannen welke direct zichtbaar zijn.

  Kom vrijblijvend in contact met vakman

  Afhankelijk van je eigen wensen is het mogelijk om direct in contact te komen met de door jou gekozen vakman. Ook is het mogelijk om de aanvraag naar meerdere vakmannen te sturen.

  Kijk terug op een succesvol resultaat

  Omdat op onze dienstverlening streng wordt toegezien op een hoge klantentevredenheid en kwaliteit eindigen 99% van onze projecten in een tevreden klant.
  Overal beschikbaar in Nederland

  Er is altijd een vakman in jouw regio

  Zuid-Holland

  Hazerswoude-Dorp
  Capelle aan den IJssel
  Delft
  Dordrecht
  Gouda
  Den Haag
  Hendrik-Ido-Ambacht
  Hillegom
  Oud-Beijerland
  Katwijk aan zee
  Krimpen aan den IJssel
  Bergenschenhoek
  Berkel en Rodenrijs
  Leiden
  Leiderdorp
  Leidschendam
  Voorburg
  Lisse
  Maassluis
  Nieuwkoop
  Spijkenisse
  Noordwijk
  Oegstgeest
  Papendrecht
  Pijacker
  Ridderkerk
  Rotterdam
  Rijswijk
  Hoogvliet
  Schiedam
  Sliedrecht
  Vlaardingen
  Voorschoten
  Waddinxveen
  Wassenaar
  's-Gravenzande
  Naaldwijk
  Zoetermeer
  Zwijndrecht

  Noord-Holland

  Amstelveen
  Amsterdam
  Bergen
  Blaricum
  Bloemendaal
  Castricum
  Diemen
  Volendam
  Enkhuizen
  Bussum
  Haarlem
  Hoofddorp
  Nieuwe-Vennep
  Heemskerk
  Heemstede
  Heerhugowaard
  Heiloo
  Den Helder
  Hilversum
  Hoorn
  Huizen
  Purmerend
  Uithoorn
  IJmuiden
  Weesp
  Assendelft
  Zaandam
  Zandvoort

  Noord-Brabant

  Bergen op Zoom
  Heesch
  Best
  Boxmeer
  Boxtel
  Cuijk
  Deurne
  Dongen
  Eindhoven
  Etten-Leur
  Raamsdonksveer
  Geldrop
  Gemert
  Rijen
  Goirle
  Rosmalen
  's Hertogenbosch
  Drunen
  Heusden
  Vlijmen
  Kaatsheuvel
  Schijndel
  Sint-Oedenrode
  Veghel
  Nuenen
  Oirschot
  Oisterwijk
  Oosterhout
  Roosendaal
  Sint-Michielsgestel
  Someren
  Berkel-Enschot
  Uden
  Valkenswaard
  Vught
  Waalwijk

  Gelderland

  Apeldoorn
  Beuningen
  Culemborg
  Doetinchem
  Duiven
  Ede
  Bennekom
  Epe
  Ermelo
  Harderwijk
  Huissen
  Nijkerk
  Nijmegen
  Elst
  Putten
  Velp
  Tiel
  Wageningen
  Wijchen
  Winterswijk
  Zaltbommel
  Zevenaar
  Zutphen

  Utrecht

  Amersfoort
  Bilthoven
  Spakenburg
  Bunschoten
  Houten
  IJsselstein
  Leusden
  Nieuwegein
  Rhenen
  Mijdrecht
  Soest
  Maarsen
  Utrecht
  Driebergen-Rijsenburg
  Veenendaal
  Leerdam
  Vianen
  Wijk bij Duurstede
  Woerden
  Zeist

  Overijssel

  Borne
  Dalfsen
  Deventer
  Denekamp
  Enschede
  Glanerburg
  Haaksbergen
  Hardenberg
  Nijverdal
  Hengelo
  Kampen
  Losser
  Oldenzaal
  Raalte
  Rijssen
  Steenwijk
  Zwolle

  Limburg

  Brunssum
  Kerkrade
  Landgraaf
  Schaesberg
  Maastricht
  Roermond
  Geleen
  Sittard
  Blerick
  Tegelen
  Venlo
  Venray
  Weert

  Friesland

  Joure
  Harlingen
  Heerenveen
  Leeuwarden
  Dokkum
  Drachten
  Sneek
  Franeker
  Wolvega

  Groningen

  Groningen
  Delfzijl
  Haren
  Hoogezand
  Winschoten
  Stadskanaal
  Veendam

  Drenthe

  Emmen
  Klazienaveen
  Beilen
  Roden
  Zuidlaren

  Flevoland

  Almere
  Dronten
  Lelystad
  Emmeloord
  Urk
  Zeewolde

  Zeeland

  Goes
  Middelburg
  Zierikzee
  Terneuzen
  Vlissingen

  Waarom een Vakman uit de regio?

  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  24/7 zoekmogelijkheid

  Gecertificeerde vakmensen

  Bespaar zoektijd

  Ervaren vakmensen

  Hoge klantentevredenheid

  Kies voor kwaliteit

  Uitsluitend gecontroleerde vakmensen

  Alle vakmannen op ons platform worden vooraf en tijdens de samenwerking gecontroleerd op klantentevredenheid en de kwaliteit van hun werk. 

  Bedrijven worden voorgeselecteerd

  We ontvangen veel aanmeldingen van bedrijven welke we door verschillende redenen niet accepteren op onze websites. We werken alleen samen met de beste bedrijven!

  Kwaliteit boven prijs

  Om een goede kwaliteit te leveren is het nodig om te investeren in goed materiaal en goed opgeleid personeel. Hiertegenover staat natuurlijk een eerlijke vergoeding.

  Ben jij een vakman?

  Ontvang aanvragen van potentiële klanten welke opzoek zijn naar de beste vakmensen. Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen ontvangen van ons geen aanvragen!
  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  Klantenservice

  homepencilstarlicenseuserscalendar-fullsmileclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram