Vind direct de beste Hoveniers uit de regio 

Bij ons wordt elke vakman gecontroleerd op kwaliteit en klantentevredenheid! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw project of lees vlug verder voor meer informatie over onze Hoveniers
Start projectaanvraag >
Gratis en vrijblijvend

Welke werkzaamheden doen Hoveniers?

Hoveniers leggen nieuwe tuinen aan en onderhouden bestaande tuinen en andere groenvoorzieningen zoals parken, plantsoenen groenstroken. Een hovenier heeft veel verschillende werkzaamheden. Soms zijn hoveniers gespecialiseerd in bepaalde werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van tuinen of het bestrijden van insecten in de tuin. Sommige hoveniers zijn uitsluitend bezig met het onderhoud van groenvoorzieningen. Hoveniers werken bijvoorbeeld bij hoveniersbedrijven, tuincentra, gemeentes, provincies, campings of vakantieparken. Ze krijgen tijdens hun werkzaamheden te maken met onder andere landschapsarchitecten, uitvoerders, projectleiders, medewerkers groenvoorziening, stratenmakers, biologen en beleidsmedewerkers. Om hovenier te worden kun je een opleiding volgen.
Hoveniers offerte nodig?

Eenmalig of periodiek onderhoud

Een hovenier kan worden ingehuurd als er bijvoorbeeld een boom gekapt moet worden of om speciale elementen aan te laten leggen in de tuin. Ook kan een hovenier periodiek worden ingeschakeld. Dan wordt afgesproken met de hovenier dat hij eens in de zoveel tijd langs komt om de tuin te onderhouden. Het ligt aan de grootte van de tuin en de soort beplantingen om te bepalen hoe vaak een hovenier moet komen en hoeveel tijd hij kwijt is aan zijn werkzaamheden.

Tuinontwerp

Een mooie aangelegde tuin begint met het presenteren van een goed doordacht ontwerpplan. Voordat met de uitvoering wordt begonnen, moet er eerst een plan worden opgesteld. Elke situatie en groenvoorziening vraagt om een andere aanpak. Er bestaat voor het inrichten van een tuin daarom geen standaard plan.

Het beplantingsplan is een essentieel onderdeel van een tuin. Met beplanting worden kleuren en structuren aan een toen toegevoegd. Ook kan door de juiste toepassing van planten verschillende ruimtes worden gecreëerd. In een beplantingsplan staat duidelijk welke planten op welke plek geplant worden, hoe hoog de beplanting wordt, welk soort standplaats een plant nodig heeft en wat de bloeitijd is. In een evenwichtige tuin is het hele jaar leven en is in ieder seizoen wel wat moois te zien.

Tuinaanleg

Tuinaanleg is een belangrijk en visueel onderdeel van het creëren van de ideale tuin. In deze fase is er al een keuze gemaakt voor een ontwerp en is het duidelijk hoe de tuin eruit zal komen te zien.

Het aanleggen van een tuin kan verschillende onderdelen omvatten. Het bestaat niet alleen maar uit het aanplanten van planten en bloemen. Er komt nog meer bij kijken, zoals grondwerk, leggen van bestrating en andere zaken. Daarom is het belangrijk dat de aanleg van een tuin goed georganiseerd wordt. Hieronder staat wat hoveniers kunnen doen bij de aanleg van een tuin:

Leggen van gras
Een stukje gras is in doorsnee tuin bijna niet weg te denken. Gras brengt rust, orde, iets sierlijks, maar het geeft ook ruimte voor kinderen om op te spelen. Een hovenier kan natuurlijk gras of kunstgras aanleggen

Natuurlijk gras leeft en heeft daarom ook goede aanleg en verzorging nodig. Bij het leggen van graszoden moet de ondergrond goed zijn. Vervolgens worden hier de graszoden overheen gelegd. De graszoden hebben wel een goede verzorging nodig. Door het gras goed te maaien, tijdig met de juiste meststoffen te bemesten en het verticuteren van het gazon, blijft het gazon mooi.

Als alternatief kan er kunstgras gelegd worden. Kunstgras is in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Het kunstgras lijkt en voelt steeds meer hetzelfde als natuurlijk gras. Daarom is het voor veel mensen een geschikt alternatief. Kunstgras is functioneel, en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Als het kunstgras op de juiste manier is aangelegd kan het jaren lang meegaan zonder er naar om te hoeven kijken.

Poten van beplanting
Hoveniers kunnen helpen bij het planten van bloemen, struiken of boompjes. Dit kan de tuin helemaal omtoveren en opfleuren. Vaak wordt door hoveniers samengewerkt met kwekerijen, waardoor ze een gunstige prijs kunnen geven aan de klant.

Aanleggen van een vijver
In bijna iedere tuin is het mogelijk om een wateronderdeel toe te voegen. Dit kan zijn een fonteintje, een waterornament of een vijver. Er zijn talloze opties. Water in de tuin zorgt voor rust en sereniteit.

Bij een keus voor de vijver zijn er ook weer meerdere verschillende mogelijkheden. Zo kan worden gekozen voor een natuurlijke vijver of een formele vijver. Bij een natuurlijke vijver gaat de tuin haast ongemerkt over in een vijver. Bij een natuurlijke vijver is wel veel ruimte nodig en dat werkt daarom het beste bij een grotere tuin.

Een formele vijver heeft vaak rechte en hoekige vormen en lijnen. De overgang tussen de rest van de tuin en de vijver is vaak abrupt en daardoor valt de vijver snel op. De formele vijver is erg geschikt voor de kleinere en omheinde stadstuinen.

Tuinonderhoud

Een tuin is constant in beweging. Alle planten, struiken en bomen groeien en bloeien volop. Vooral in de zomer is dat het geval. Daarom is het belangrijk dat een tuin goed wordt onderhouden. Anders kan het er al snel rommelig uit gaan zien. Een hovenier kan hierbij uitkomst bieden. Hij kan de tuin snoeien en helpen bij onkruidbestrijding, beregening, bodemverbetering van de tuin. Ook kan hij onderhoud aan de vijver en het gazon uitvoeren.
Het vervangen van beplanting, het schoonmaken van bestrating en terrassen en het aanvullen van grond met bemesting zijn andere onderhoudsklussen van hoveniers.

Als er meer dan tuinonderhoud nodig is om de tuin weer mooi te maken, dan kan de tuin geheel of gedeeltelijk worden gerenoveerd. Een hovenier zorgt dan dat de tuin grondig wordt opgeknapt. Dat kan bijvoorbeeld door de tuin opnieuw te ontwerpen en aan te leggen. Tuinrenovatie is duurder dan een onderhoudsbeurt, maar de tuin kan wel geheel naar eigen smaak worden ingericht en ziet er daarna gloednieuw uit. Het is dus een goede investering.

Vraag direct een offerte aan en kom in contact met de beste Hoveniers

Zoekt u geschikte vakman voor Hovenierswerkzaamheden? Schakel dan direct een vakman uit de regio in voor een gecontroleerd bedrijf met een hoge klantentevredenheid en aantoonbare werkervaring. Aangesloten bedrijven moeten voldoen aan strengste eisen en daardoor bent u verzekerd van goed uitgevoerde werkzaamheden met een goede garantie.
Start projectaanvraag >
De beste Hoveniers voor u geselecteerd

Kies direct een gecontroleerde vakman

Neem direct contact op met een vakman welke voldoet aan een groot aantal strenge criteria.  Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen komen er bij ons niet op!

Kies voor een vakman uit de regio

24/7 beschikbaar
De beste vakmensen
Geschillencommissie
Controle op kwaliteit
24/7 beschikbaar

Vraag direct een offerte aan

Kies voor een gecontroleerde vakman! Start direct uw projectaanvraag en kom geheel vrijblijvend in contact met de beste vakmannen.
Start projectaanvraag >

Wat zeggen klanten over onze vakmensen?

 • "Het vinden van een betrouwbare dakdekker blijkt lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Op internet kom je de meest vervelende verhalen tegen over dakdekkers die hun vak niet verstaan. De reden dat wij een aanvraag hebben gedaan via deze website is de controle die wordt uitgevoerd voordat een bedrijf aanvragen ontvangt. Ons werd ook verteld dat bij eventuele klachten die niet worden verholpen een geschillencommissie uitkomst biedt. Om deze reden hebben wij een aanvraag gedaan en zijn we in contact gekomen met een gerenommeerd bedrijf uit Rotterdam. Voor een goede prijs is ons complete dak vervangen en wordt er jaarlijks een gratis dakinspectie uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen beginnende lekkages zijn"

  Harm - Rotterdam - Hoek van Holland
  Meer informatie
 • "Wij zijn zeer te spreken over deze werkwijze. Zonder enig verstand te hebben van bestratingen zijn we via Vakman uit de regio aan een geschikte stratenmaker gekomen. De eerste informatie hebben we via de website gevonden waarna we een aanvraag hebben gedaan en zijn gekoppeld aan een bedrijf die precies aan onze wensen voldeed. Het straatwerk van onze oprit ligt er fantastisch in en we hebben een stuk minder betaald dan ons door een andere stratenmaker werd aangeboden."

  Natasha - Eindhoven - Strijp-S
  Contact opnemen
 • "Wij hadden dringend een loodgieter nodig voor een lekkage in onze keuken. We konden het lek zelf niet vinden en zijn op advies van onze buurvrouw op deze website uitgekomen. De loodgieter welke ons in eerste instantie had benaderd kon niet binnen één dag aanwezig zijn en heeft ons gewezen op het noodnummer waar alleen loodgieters opnamen welke beschikbaar zijn voor spoeddiensten. Zodoende zijn we uitgekomen bij een vriendelijke jongeman welke binnen één uur bij ons was en de lekkage heeft verholpen."

  Patrick - Utrecht - Lunetten-Zuid
  Contact opnemen

Vind direct de beste Hoveniers voor uw klus

Uitsluitend gecontroleerde Hoveniers
1Omschrijving opdracht
2Ontvang offerte
 • Hoe meer informatie we hebben hoe beter we de aanvraag kunnen verwerken.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 16 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  Gratis en vrijblijvend
  Daarom kiezen mensen voor een vakman uit de regio

  Onze zekerheden

  Uitsluitende gecontroleerde vakmensen

  Alle aangesloten bedrijven en vakmannen op onze websites worden vooraf gecontroleerd op klantentevredenheid, stabiliteit en ervaring. Op deze manier proberen we klachtendossiers te voorkomen. Mochten deze onverhoopt toch voorkomen dan biedt onze geschillencommissie een oplossing.

  De beste kwaliteit materialen

  Voor de beste kwaliteit werkzaamheden wordt er van onze vakmannen geëist dat ze uitsluitend gebruik maken van A-kwaliteit materialen en gereedschappen. Alleen op deze manier kan er met een gerust gevoel een ruime garantie worden gegeven op de werkzaamheden.

  Onafhankelijk geschillencommissie

  Aangesloten vakmannen en bedrijven worden getoetst op een aantal strenge criteria waardoor wij zeker weten dat we met een vakman te maken hebben. Natuurlijk komt het wel eens voor dat er beroep wordt gedaan op de garantie. Het oplossen van deze garanties zijn een eis voor onze aangesloten partners. Komt u er samen niet uit met de vakman dan hebben wij een onafhankelijke geschillencommissie welke bemiddeld en ervoor zorgt dat er een eerlijke oplossing komt.

  Altijd een vakman in uw regio

  Ons uniek netwerk aan vakmannen is opgebouwd door een uitgebreide samenwerking tussen online kennis en deskundige vakmensen. Het netwerk is regionaal uitgebreid door verschillende vakmensen met elkaar in contact te brengen. Op die manier komen we er achter of we te maken hebben met deskundige bedrijven.

  De weg naar een professionele oplossing

  Beschrijf het project

  Beschrijf zo uitgebreid mogelijk waar je naar opzoek bent en wij maken selecteren een aantal gecontroleerde vakmannen welke direct zichtbaar zijn.

  Kom vrijblijvend in contact met vakman

  Afhankelijk van je eigen wensen is het mogelijk om direct in contact te komen met de door jou gekozen vakman. Ook is het mogelijk om de aanvraag naar meerdere vakmannen te sturen.

  Kijk terug op een succesvol resultaat

  Omdat op onze dienstverlening streng wordt toegezien op een hoge klantentevredenheid en kwaliteit eindigen 99% van onze projecten in een tevreden klant.
  Overal beschikbaar in Nederland

  Er is altijd een vakman in jouw regio

  Zuid-Holland

  Hazerswoude-Dorp
  Capelle aan den IJssel
  Delft
  Dordrecht
  Gouda
  Den Haag
  Hendrik-Ido-Ambacht
  Hillegom
  Oud-Beijerland
  Katwijk aan zee
  Krimpen aan den IJssel
  Bergenschenhoek
  Berkel en Rodenrijs
  Leiden
  Leiderdorp
  Leidschendam
  Voorburg
  Lisse
  Maassluis
  Nieuwkoop
  Spijkenisse
  Noordwijk
  Oegstgeest
  Papendrecht
  Pijacker
  Ridderkerk
  Rotterdam
  Rijswijk
  Hoogvliet
  Schiedam
  Sliedrecht
  Vlaardingen
  Voorschoten
  Waddinxveen
  Wassenaar
  's-Gravenzande
  Naaldwijk
  Zoetermeer
  Zwijndrecht

  Noord-Holland

  Amstelveen
  Amsterdam
  Bergen
  Blaricum
  Bloemendaal
  Castricum
  Diemen
  Volendam
  Enkhuizen
  Bussum
  Haarlem
  Hoofddorp
  Nieuwe-Vennep
  Heemskerk
  Heemstede
  Heerhugowaard
  Heiloo
  Den Helder
  Hilversum
  Hoorn
  Huizen
  Purmerend
  Uithoorn
  IJmuiden
  Weesp
  Assendelft
  Zaandam
  Zandvoort

  Noord-Brabant

  Bergen op Zoom
  Heesch
  Best
  Boxmeer
  Boxtel
  Cuijk
  Deurne
  Dongen
  Eindhoven
  Etten-Leur
  Raamsdonksveer
  Geldrop
  Gemert
  Rijen
  Goirle
  Rosmalen
  's Hertogenbosch
  Drunen
  Heusden
  Vlijmen
  Kaatsheuvel
  Schijndel
  Sint-Oedenrode
  Veghel
  Nuenen
  Oirschot
  Oisterwijk
  Oosterhout
  Roosendaal
  Sint-Michielsgestel
  Someren
  Berkel-Enschot
  Uden
  Valkenswaard
  Vught
  Waalwijk

  Gelderland

  Apeldoorn
  Beuningen
  Culemborg
  Doetinchem
  Duiven
  Ede
  Bennekom
  Epe
  Ermelo
  Harderwijk
  Huissen
  Nijkerk
  Nijmegen
  Elst
  Putten
  Velp
  Tiel
  Wageningen
  Wijchen
  Winterswijk
  Zaltbommel
  Zevenaar
  Zutphen

  Utrecht

  Amersfoort
  Bilthoven
  Spakenburg
  Bunschoten
  Houten
  IJsselstein
  Leusden
  Nieuwegein
  Rhenen
  Mijdrecht
  Soest
  Maarsen
  Utrecht
  Driebergen-Rijsenburg
  Veenendaal
  Leerdam
  Vianen
  Wijk bij Duurstede
  Woerden
  Zeist

  Overijssel

  Borne
  Dalfsen
  Deventer
  Denekamp
  Enschede
  Glanerburg
  Haaksbergen
  Hardenberg
  Nijverdal
  Hengelo
  Kampen
  Losser
  Oldenzaal
  Raalte
  Rijssen
  Steenwijk
  Zwolle

  Limburg

  Brunssum
  Kerkrade
  Landgraaf
  Schaesberg
  Maastricht
  Roermond
  Geleen
  Sittard
  Blerick
  Tegelen
  Venlo
  Venray
  Weert

  Friesland

  Joure
  Harlingen
  Heerenveen
  Leeuwarden
  Dokkum
  Drachten
  Sneek
  Franeker
  Wolvega

  Groningen

  Groningen
  Delfzijl
  Haren
  Hoogezand
  Winschoten
  Stadskanaal
  Veendam

  Drenthe

  Emmen
  Klazienaveen
  Beilen
  Roden
  Zuidlaren

  Flevoland

  Almere
  Dronten
  Lelystad
  Emmeloord
  Urk
  Zeewolde

  Zeeland

  Goes
  Middelburg
  Zierikzee
  Terneuzen
  Vlissingen

  Waarom een Vakman uit de regio?

  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  24/7 zoekmogelijkheid

  Gecertificeerde vakmensen

  Bespaar zoektijd

  Ervaren vakmensen

  Hoge klantentevredenheid

  Kies voor kwaliteit

  Uitsluitend gecontroleerde vakmensen

  Alle vakmannen op ons platform worden vooraf en tijdens de samenwerking gecontroleerd op klantentevredenheid en de kwaliteit van hun werk. 

  Bedrijven worden voorgeselecteerd

  We ontvangen veel aanmeldingen van bedrijven welke we door verschillende redenen niet accepteren op onze websites. We werken alleen samen met de beste bedrijven!

  Kwaliteit boven prijs

  Om een goede kwaliteit te leveren is het nodig om te investeren in goed materiaal en goed opgeleid personeel. Hiertegenover staat natuurlijk een eerlijke vergoeding.

  Ben jij een vakman?

  Ontvang aanvragen van potentiële klanten welke opzoek zijn naar de beste vakmensen. Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen ontvangen van ons geen aanvragen!
  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  Klantenservice

  homepencilstarlicenseuserscalendar-fullsmileclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram