Vind direct de beste Glaszetters uit de regio 

Bij ons wordt elke vakman gecontroleerd op kwaliteit en klantentevredenheid! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw project of lees vlug verder voor meer informatie over onze Glaszetters
Start projectaanvraag >
Gratis en vrijblijvend

Welke werkzaamheden doen Glaszetters?

Glaszetters offerte nodig?

Glasschade moet snel en vakkundig worden hersteld door een erkende glaszetter, mede om te voorkomen dat ongewenste gasten de woning kunnen binnenkomen. Ook kan een glaszetter worden ingeschakeld als bijvoorbeeld de beglazing in een raam of de glasplaat van een tafel gebroken is. Het is dan aan te raden om de beglazing zo snel mogelijk te vervangen.

Zelfs bij een sterretje is het verstandig om dit te laten maken, zodat de barst niet groter wordt. Zo worden gevaarlijke situaties voorkomen. Er kunnen bijvoorbeeld glasdelen uit het gebroken raam vallen. Na het vervangen van een raam wordt ook direct bespaard op de stookkosten, omdat de nieuwe beglazing meestal een veel hogere isolatiewaarde heeft.

Werkzaamheden glaszetters

Een glaszetter verricht verschillende werkzaamheden. Het is een vakman die glas plaatst of vervangt. Dit kan hij of zij in verschillende omgevingen doen. Glaszetters zijn bijvoorbeeld werkzaam in de woningbouw, de hoogbouw, kantoorgebouwen, kassen, fabrieken of winkels. Ook kunnen ze bij particulieren thuis werkzaamheden uitvoeren.

De algemene werkzaamheden van een glaszetter bestaat uit de volgende dingen:

 • Plannen en voorbereiden van werkzaamheden: voordat een glaszetter begint aan een klus, moet een goede voorbereiding worden getroffen. Plannen en voorbereiden is essentieel om het werk goed uit te voeren.
 • Op maat snijden van enkel glas of bestellen dubbel glas: dit is ook nog een onderdeel van de voorbereiding. De glaszetter moet zorgen dat het glas in de juiste maat wordt gesneden en hij moet het glas eventueel bestellen.
 • Veilig vervoeren van glas: glas is een zeer breekbaar en kwetsbaar. Daarom is het heel belangrijk om te zorgen dat dit goed wordt vervoerd. Het kan namelijk zo maar zijn dat glas breekt of dat er schade ontstaat. In dat geval zit een glaszetter weer met een hoop onnodige extra problemen en kosten. Als er schade plaatsvindt, moet deze hersteld worden. Dit hoeft niet altijd bij het vervoer plaats te vinden, maar kan ook bij de werkzaamheden zelf gebeuren.
 • Het plaatsen van interieurglas: dit glas wordt gebruikt voor douchecabines, keukens, trappen, spiegels, tafels, wanden en deuren.
 • Het zetten van glazen ruiten: deze kunnen bestaan uit enkel, dubbel of speciaal glas. De ruiten worden gebruikt bij nieuwbouwprojecten of bij bestaande gebouwen en ze worden specifiek in ramen en kozijnen geplaatst.
 • Opruimen en schoonmaken: nadat de glazen geplaatst zijn, moet de werkplek worden opgeruimd en schoongemaakt. Daarna is de glaszetter helemaal klaar.

Lekkage in dubbel glas

Behalve acute glasschade kunnen er ook andere oorzaken zijn waardoor glasschade kan optreden. Denk bijvoorbeeld aan een lek in dubbel glas. Dit is geen probleem waar spoed achter zit, maar deze vorm van glasschade moet natuurlijk ook worden opgelost. Een lek is opgetreden als er vocht aan de binnenzijde van het glas zit. Het vocht tussen de glasplaten is niet te verwijderen. In dat geval is het advies om een nieuwe ruit te plaatsen.

Normaal gesproken heeft dubbel glas een levensduur van ongeveer 10 jaar. Na deze periode wordt de kwaliteit minder, waardoor er een lekkage kan ontstaan. Bij glas is de maximale levensduur ongeveer 30 jaar, na die periode is het altijd aan te raden deze te vervangen door nieuw glas.

Een lek in het dubbel glas kan op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld Wanneer een glaszetter dubbel glas niet op de correcte wijze heeft gemonteerd of wanneer er sprake is van een productiefout. Ook als kozijnen niet goed zijn onderhouden, kan er lekkage in dubbel glas ontstaan.

Het is niet mooi als er aanslag, vocht en vuil tussen het dubbele glas zit. Er kan niet meer goed naar buiten worden gekeken en het maakt de uitstraling van een woning er niet beter op. Bij een lek in dubbel glas dient het glas daarom altijd vervangen te worden.

Vervanging van glas

Het kan zomaar opeens nodig zijn om een raam of glas te vervangen. Glasschade kan opeens optreden en valt niet altijd te voorkomen. Bijvoorbeeld door spelende kinderen of invloeden van buitenaf. Een klein scheurtje in het glas kan door weersinvloeden of bij storm ineens een grote barst worden. Met een gat of barst in het raam is een huis, pand of kantoor minder beschermd tegen diverse weersomstandigheden en zien inbrekers sneller een kans om binnen te komen.

Bij de vervanging van een ruit zijn er verschillende opties mogelijk. Het is een goed moment om te kiezen voor een ander soort glas. Zo kan ‌de ‌beglazing worden vervangen‌ ‌door‌ ‌triple‌ ‌glas om de‌ ‌woning‌ ‌energiezuiniger te maken. ‌Dit‌ glas ‌isoleert‌ ‌beter‌ ‌dan‌ ‌enkel‌ ‌of‌ ‌dubbel‌ ‌glas.

Daarnaast zijn er verschillende soorten vulling voor in het glas. Standaard wordt dubbel glas gevuld met lucht. Voor betere isolatie kan ook worden gekozen voor edelgassen zoals Krypton of Argon.

Soorten glas

- Floatglas: Floatglas is heel dun glas dat gefabriceerd wordt door het in vloeibare vorm in een bad met een laag tin te laten drijven (floaten). Het is erg vlak, sterk en het is een de basis voor onder andere spiegelglas en veiligheidsglas.

- Dubbel glas: Dubbele beglazing geeft een veel hogere isolatiewaarde dan enkel glas. Enkel glas laat namelijk bijna 50% meer warmte door dan dubbel glas.

- HR++ glas: naast dubbel glas kan tegenwoordig ook voor glas met hoog rendement worden gekozen. Bij HR++ glas is de ruimte tussen de glasbladen gevuld met edelgas, wat koude lucht erg slecht geleid en dus de isolatiewaarde verhoogt. Het is voorzien van een metaalcoating die zonlicht doorlaat, maar warmte in een ruimte juist terugkaatst.

- Draadglas: Draadglas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een metalen raster. Het raster houdt de scherven bij elkaar als er een glasbreuk optreedt. Daarom kan het worden gezien als een vorm van veiligheidsglas.

Spoedservice en verzekering

Veel glaszetters en glaszetbedrijven bieden een spoedservice aan. In noodgevallen is een glazenzetter dan binnen korte tijd, meestal binnen een uur, op locatie. De glaszetter herstelt de glasschade deskundig en zorgt ervoor dat de situatie snel weer veilig is. Sommige mensen zijn ook verzekerd voor glasschade. De kosten kunnen door de glaszetter dan vaak direct worden afgehandeld met de verzekeraar.

Vraag direct een offerte aan en kom in contact met de beste Glaszetters

Zoekt u geschikte vakman voor Glaszetterswerkzaamheden? Schakel dan direct een vakman uit de regio in voor een gecontroleerd bedrijf met een hoge klantentevredenheid en aantoonbare werkervaring. Aangesloten bedrijven moeten voldoen aan strengste eisen en daardoor bent u verzekerd van goed uitgevoerde werkzaamheden met een goede garantie.
Start projectaanvraag >
De beste Glaszetters voor u geselecteerd

Kies direct een gecontroleerde vakman

Neem direct contact op met een vakman welke voldoet aan een groot aantal strenge criteria.  Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen komen er bij ons niet op!

Kies voor een vakman uit de regio

24/7 beschikbaar
De beste vakmensen
Geschillencommissie
Controle op kwaliteit
24/7 beschikbaar

Vraag direct een offerte aan

Kies voor een gecontroleerde vakman! Start direct uw projectaanvraag en kom geheel vrijblijvend in contact met de beste vakmannen.
Start projectaanvraag >

Wat zeggen klanten over onze vakmensen?

 • "Het vinden van een betrouwbare dakdekker blijkt lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Op internet kom je de meest vervelende verhalen tegen over dakdekkers die hun vak niet verstaan. De reden dat wij een aanvraag hebben gedaan via deze website is de controle die wordt uitgevoerd voordat een bedrijf aanvragen ontvangt. Ons werd ook verteld dat bij eventuele klachten die niet worden verholpen een geschillencommissie uitkomst biedt. Om deze reden hebben wij een aanvraag gedaan en zijn we in contact gekomen met een gerenommeerd bedrijf uit Rotterdam. Voor een goede prijs is ons complete dak vervangen en wordt er jaarlijks een gratis dakinspectie uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen beginnende lekkages zijn"

  Harm - Rotterdam - Hoek van Holland
  Meer informatie
 • "Wij zijn zeer te spreken over deze werkwijze. Zonder enig verstand te hebben van bestratingen zijn we via Vakman uit de regio aan een geschikte stratenmaker gekomen. De eerste informatie hebben we via de website gevonden waarna we een aanvraag hebben gedaan en zijn gekoppeld aan een bedrijf die precies aan onze wensen voldeed. Het straatwerk van onze oprit ligt er fantastisch in en we hebben een stuk minder betaald dan ons door een andere stratenmaker werd aangeboden."

  Natasha - Eindhoven - Strijp-S
  Contact opnemen
 • "Wij hadden dringend een loodgieter nodig voor een lekkage in onze keuken. We konden het lek zelf niet vinden en zijn op advies van onze buurvrouw op deze website uitgekomen. De loodgieter welke ons in eerste instantie had benaderd kon niet binnen één dag aanwezig zijn en heeft ons gewezen op het noodnummer waar alleen loodgieters opnamen welke beschikbaar zijn voor spoeddiensten. Zodoende zijn we uitgekomen bij een vriendelijke jongeman welke binnen één uur bij ons was en de lekkage heeft verholpen."

  Patrick - Utrecht - Lunetten-Zuid
  Contact opnemen

Vind direct de beste Glaszetters voor uw klus

Uitsluitend gecontroleerde Glaszetters
1Omschrijving opdracht
2Ontvang offerte
 • Hoe meer informatie we hebben hoe beter we de aanvraag kunnen verwerken.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 16 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  Gratis en vrijblijvend
  Daarom kiezen mensen voor een vakman uit de regio

  Onze zekerheden

  Uitsluitende gecontroleerde vakmensen

  Alle aangesloten bedrijven en vakmannen op onze websites worden vooraf gecontroleerd op klantentevredenheid, stabiliteit en ervaring. Op deze manier proberen we klachtendossiers te voorkomen. Mochten deze onverhoopt toch voorkomen dan biedt onze geschillencommissie een oplossing.

  De beste kwaliteit materialen

  Voor de beste kwaliteit werkzaamheden wordt er van onze vakmannen geëist dat ze uitsluitend gebruik maken van A-kwaliteit materialen en gereedschappen. Alleen op deze manier kan er met een gerust gevoel een ruime garantie worden gegeven op de werkzaamheden.

  Onafhankelijk geschillencommissie

  Aangesloten vakmannen en bedrijven worden getoetst op een aantal strenge criteria waardoor wij zeker weten dat we met een vakman te maken hebben. Natuurlijk komt het wel eens voor dat er beroep wordt gedaan op de garantie. Het oplossen van deze garanties zijn een eis voor onze aangesloten partners. Komt u er samen niet uit met de vakman dan hebben wij een onafhankelijke geschillencommissie welke bemiddeld en ervoor zorgt dat er een eerlijke oplossing komt.

  Altijd een vakman in uw regio

  Ons uniek netwerk aan vakmannen is opgebouwd door een uitgebreide samenwerking tussen online kennis en deskundige vakmensen. Het netwerk is regionaal uitgebreid door verschillende vakmensen met elkaar in contact te brengen. Op die manier komen we er achter of we te maken hebben met deskundige bedrijven.

  De weg naar een professionele oplossing

  Beschrijf het project

  Beschrijf zo uitgebreid mogelijk waar je naar opzoek bent en wij maken selecteren een aantal gecontroleerde vakmannen welke direct zichtbaar zijn.

  Kom vrijblijvend in contact met vakman

  Afhankelijk van je eigen wensen is het mogelijk om direct in contact te komen met de door jou gekozen vakman. Ook is het mogelijk om de aanvraag naar meerdere vakmannen te sturen.

  Kijk terug op een succesvol resultaat

  Omdat op onze dienstverlening streng wordt toegezien op een hoge klantentevredenheid en kwaliteit eindigen 99% van onze projecten in een tevreden klant.
  Overal beschikbaar in Nederland

  Er is altijd een vakman in jouw regio

  Zuid-Holland

  Hazerswoude-Dorp
  Capelle aan den IJssel
  Delft
  Dordrecht
  Gouda
  Den Haag
  Hendrik-Ido-Ambacht
  Hillegom
  Oud-Beijerland
  Katwijk aan zee
  Krimpen aan den IJssel
  Bergenschenhoek
  Berkel en Rodenrijs
  Leiden
  Leiderdorp
  Leidschendam
  Voorburg
  Lisse
  Maassluis
  Nieuwkoop
  Spijkenisse
  Noordwijk
  Oegstgeest
  Papendrecht
  Pijacker
  Ridderkerk
  Rotterdam
  Rijswijk
  Hoogvliet
  Schiedam
  Sliedrecht
  Vlaardingen
  Voorschoten
  Waddinxveen
  Wassenaar
  's-Gravenzande
  Naaldwijk
  Zoetermeer
  Zwijndrecht

  Noord-Holland

  Amstelveen
  Amsterdam
  Bergen
  Blaricum
  Bloemendaal
  Castricum
  Diemen
  Volendam
  Enkhuizen
  Bussum
  Haarlem
  Hoofddorp
  Nieuwe-Vennep
  Heemskerk
  Heemstede
  Heerhugowaard
  Heiloo
  Den Helder
  Hilversum
  Hoorn
  Huizen
  Purmerend
  Uithoorn
  IJmuiden
  Weesp
  Assendelft
  Zaandam
  Zandvoort

  Noord-Brabant

  Bergen op Zoom
  Heesch
  Best
  Boxmeer
  Boxtel
  Cuijk
  Deurne
  Dongen
  Eindhoven
  Etten-Leur
  Raamsdonksveer
  Geldrop
  Gemert
  Rijen
  Goirle
  Rosmalen
  's Hertogenbosch
  Drunen
  Heusden
  Vlijmen
  Kaatsheuvel
  Schijndel
  Sint-Oedenrode
  Veghel
  Nuenen
  Oirschot
  Oisterwijk
  Oosterhout
  Roosendaal
  Sint-Michielsgestel
  Someren
  Berkel-Enschot
  Uden
  Valkenswaard
  Vught
  Waalwijk

  Gelderland

  Apeldoorn
  Beuningen
  Culemborg
  Doetinchem
  Duiven
  Ede
  Bennekom
  Epe
  Ermelo
  Harderwijk
  Huissen
  Nijkerk
  Nijmegen
  Elst
  Putten
  Velp
  Tiel
  Wageningen
  Wijchen
  Winterswijk
  Zaltbommel
  Zevenaar
  Zutphen

  Utrecht

  Amersfoort
  Bilthoven
  Spakenburg
  Bunschoten
  Houten
  IJsselstein
  Leusden
  Nieuwegein
  Rhenen
  Mijdrecht
  Soest
  Maarsen
  Utrecht
  Driebergen-Rijsenburg
  Veenendaal
  Leerdam
  Vianen
  Wijk bij Duurstede
  Woerden
  Zeist

  Overijssel

  Borne
  Dalfsen
  Deventer
  Denekamp
  Enschede
  Glanerburg
  Haaksbergen
  Hardenberg
  Nijverdal
  Hengelo
  Kampen
  Losser
  Oldenzaal
  Raalte
  Rijssen
  Steenwijk
  Zwolle

  Limburg

  Brunssum
  Kerkrade
  Landgraaf
  Schaesberg
  Maastricht
  Roermond
  Geleen
  Sittard
  Blerick
  Tegelen
  Venlo
  Venray
  Weert

  Friesland

  Joure
  Harlingen
  Heerenveen
  Leeuwarden
  Dokkum
  Drachten
  Sneek
  Franeker
  Wolvega

  Groningen

  Groningen
  Delfzijl
  Haren
  Hoogezand
  Winschoten
  Stadskanaal
  Veendam

  Drenthe

  Emmen
  Klazienaveen
  Beilen
  Roden
  Zuidlaren

  Flevoland

  Almere
  Dronten
  Lelystad
  Emmeloord
  Urk
  Zeewolde

  Zeeland

  Goes
  Middelburg
  Zierikzee
  Terneuzen
  Vlissingen

  Waarom een Vakman uit de regio?

  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  24/7 zoekmogelijkheid

  Gecertificeerde vakmensen

  Bespaar zoektijd

  Ervaren vakmensen

  Hoge klantentevredenheid

  Kies voor kwaliteit

  Uitsluitend gecontroleerde vakmensen

  Alle vakmannen op ons platform worden vooraf en tijdens de samenwerking gecontroleerd op klantentevredenheid en de kwaliteit van hun werk. 

  Bedrijven worden voorgeselecteerd

  We ontvangen veel aanmeldingen van bedrijven welke we door verschillende redenen niet accepteren op onze websites. We werken alleen samen met de beste bedrijven!

  Kwaliteit boven prijs

  Om een goede kwaliteit te leveren is het nodig om te investeren in goed materiaal en goed opgeleid personeel. Hiertegenover staat natuurlijk een eerlijke vergoeding.

  Ben jij een vakman?

  Ontvang aanvragen van potentiële klanten welke opzoek zijn naar de beste vakmensen. Bedrijven welke niet voldoen aan onze gestelde eisen ontvangen van ons geen aanvragen!
  Hier vindt u de beste verzameling aan betrouwbare vakmannen. Elke aangesloten vakman voldoet aan een groot aantal strenge criteria, welke is onder te verdelen in drie onderdelen; klantentevredenheid, vaardigheid en bedrijfsvoering.

  Klantenservice

  homepencilstarlicenseuserscalendar-fullsmileclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram